Capital Hiphop presents: Jiri11 + Cry
25 January 2019

NIEUWE NOR - zaal


ID-kaart verplicht! Toegang: alle leeftijden. Onder de 16 jaar? Begeleiding van een volwassene (18+) verplicht!
voorverkoop: € 10,00
CJP: € 8,00
student: € 8,00
Avondkassa: € 12

Open 20:00 | Aanvang 21:00 | Einde 23:00

Tickets


Heerlen is de hiphop-hoofdstad van Zuid-Nederland en dat willen jullie weten. Daarom heet dé hiphop-avond van poppodium NIEUWE NOR ook Capital: een terugkerende clubavond die de heetste en meest diverse acts van het bruisende Nederlandse hiphop-landschap aan Heerlen presenteert. Zoals Jiri 11 (ANBU) en Cry (Individuals) op vrijdag 25 januari!

Jiri11
Jiri11 - creatieve duizendpoot, muzikant pur sang en vaandeldrager van ANBU - gaat solo verder met één grote ambitie: de wereld veroveren.
In de Venlose rapformatie ANBU verwierf hij bekendheid met hits als ‘Barkie Op Zak’ en ‘Glo’d Up’. Beide tracks werden ook geproduceerd door Jiri, net als het leeuwendeel van hun andere muziek. In de media wordt Jiri geroemd om zijn energieke live performances en muzikaliteit. Niet alleen op dat gebied trekt hij de aandacht, maar ook de razend populaire merchandiselijn van ANBU, door hem ontworpen, is elke keer binnen no-time uitverkocht. Muziek is er met de paplepel ingegoten; als kind speelde hij al virtuoos flamencogitaar op het conservatorium. Geen verrassing als je ziet waar zijn roots liggen: een gitarist als vader en Jim Taihuttu als broer, die onderdeel is van het succesvolle internationale dj-collectief Yellow Claw.Cry
Cry van het Individuals collectief is een 21-jarige rapper uit Rotterdam. Met een mix van een hoog BPM, vrolijke beats en veel lines over designerkleding laat hij zien dat muziek maken voor hem vooral leuk moet zijn. Zijn manier van leven is gefocust op lol hebben en dat is terug te horen in zijn muziek. Hij is pas anderhalf jaar bezig met het uitbrengen van muziek en soloclips als ‘1honderd’, ‘Soda’ en ‘PC Hooftstraat’ werden goed ontvangen. Toen hij zijn tweede mixtape, ‘Young Cry 2’ uitbracht werd het duidelijk dat hij niet zomaar een nieuwkomer is en behaalde daarom al binnen 4 dagen een ton streams.

Zijn enthousiasme en charisma is terug te zien in zijn energieke shows; hij weet moeiteloos het publiek mee te krijgen. Dit zorgde ervoor dat hij eerst samen met zijn collectief het voorprogramma van een aantal shows van Leafs mocht verzorgen, en even later deed hij als solo act het voorprogramma van de uitverkochte ‘Zo Vader Zo Zoon’ tour van Jacin Trill en Bokoesam. Door deze tour werd het allemaal nog duidelijker: Cry is er om te blijven.DJ’s: Boscha Nova & Yung Baro

Dit concert vindt plaats in en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop start op zaterdag 29 september om 10:00 uur.

Meld je aan voor de nieuwsbrief