Capital Stage - The Notorious IBE
ft. Jacin Trill, Kevin, RUGGED, Kosso, e.a.
11 August 2018

Bongerd


Gratis toegang // alle leeftijden // locatie: De Bongerd, Heerlen
Open 19:00 | Aanvang 20:00 | Einde 01:00

Gratis toegang


De City Stage op The Notorious IBE is terug! Alleen heet hij vanaf nu 'Capital Stage'. Want weet je, Heerlen is in het tweede weekend van augustus de hoofdstad van de hiphop dankzij hét internationale Hip Hop en Urban Dans festival The Notorious IBE. Op zaterdag 11 augustus presenteren de NIEUWE NOR én The Notorious IBE weer een selectie van de meest frisse Nederlandse hiphop-acts van dit moment voor je. Met de koning van de good vibes Jacin Trill, 'Slowflowanimal' Kevin, onze Zuid-Limburgers Kosso en MarOne en de te gekke afsluiter RUGGED. De NOVACANE-boys Boscha Nova en Yung Baro zorgen dat je in de pauzes ook blijft bewegen én gooien nog een afterparty na afloop in de NIEUWE NOR. De entree is totally gratis en iedereen, jong én oud, is welkom, want er is net zo min geen maximum- als minimumleeftijd voor deze pracht-avond op de Bongerd.

Jacin Trill (23:00 uur)
Lang leve de koning! We hebben het niet over Willem Alexander, maar over de koning van Happyland: Jacin Trill! Na zijn doorbraak met ‘Kspreyopjebytch’ gingen zijn gekke ad-lips als een raket. Jacin's eerste album Happyland werd erg goed ontvangen, ook in het buitenland. Hij kreeg zelfs de kans om naar Amerika te reizen om een track te maken met Ugly God. Ook in Nederland bleef hij niet stilzitten en dropte hij samen met Bokoesam het album ‘Zo Vader Zo Zoon’. De bijbehorende tour, waaronder een te gekke show in de NIEUWE NOR, verkocht in sneltreinvaart uit. Zijn shows bruisen dan ook van energie en positiviteit. Inmiddels is er 'Happyland 2.0' uit en is Jacin Trill niet meer te stoppen. No more bad vibes!Kevin (21:20 uur)
Waar in de Nederlandse hiphop alles zich in moordend tempo beweegt is er één rapper die altijd alles in zijn eigen flow zit. Kevin, alias Slowflowanimal, gaat echter wel degelijk vooruit en bevindt zich inmiddels in de voorste linies van het hiphop-peloton. In 2016 bracht Kevin zijn debuutsingle ‘Op De Block’ (ft. Emms) uit en in datzelfde jaar ook zijn debuut EP ‘Kleine Versnelling’. Na features op onder andere ‘Turnen’ van Sevn Alias en ‘Abu Dhabi’ van Josylvio was er in 2018 dan eindelijk zijn debuutalbum ‘Lente’. Dat kwam meteen binnen op nummer één en bevatte ook de nummer één hit ‘Beetje Moe’ met Chivv en Lil’ Kleine. Hij was al eens eerder in Heerlen, als support van Sevn Alias in 2016, en komt nu laten horen dat hij het ook helemaal solo kan op de Capital Stage.Kosso (22:10 uur)
Hij is bodybuilder, lounge-eigenaar maar bovenal rapper. En hij komt uit Zuid-Limburg. We hebben het over Kosso! Kosso timmert al een aantal jaar hard aan de weg en dat is je vast niet ontgaan. Hij is een graag geziene gast bij 101barz en dropte vorig jaar zijn debuutalbum ‘Nooit Te Laat’ met gastbijdrages van onder andere Kempi, Boef en Ali B. In augustus komt zijn nieuwe album BETI uit waarvan hij onlangs de single 'Hajde Me Mu' losliet. Dit en méér op de Capital Stage op De Bongerd op 11 augustus!RUGGED (00:00 uur)
It’s RUGGED baby! 2 DJ’s en 1 MC die al vanaf 2013 elke party overal op zijn kop zetten. Een ideale afsluiter voor de Capital Stage, want de boys van RUGGED zijn geen onbekende op the Notorious IBE. Als (voormalig) leden van breakdance-collectief The Ruggeds zijn ze elk jaar aanwezig op het festival. Dit wordt een feestje!MarOne (20:30 uur)
Straight outta Maastricht! MarOne haalt alles uit de kast om hiphop uit het zuiden van Nederland op de kaart te zetten. Zijn meeslepende zanglijntjes en harde punchlines maakten hem al Talent van de Week bij FunX en leverden hem een deal op bij Jebroer’s label ROQ ‘N Rolla. Hij is geselecteerd voor de Popronde 2018 en komt hiervan een voorproefje geven op de Capital Stage!Dj's: Boscha Nova en Yung Baro (beiden bekend van NOVACANE) draaien tussen de optredens door. Na afloop is er een gratis toegankelijk (16+) afterparty in de NIEUWE NOR!

 De Capital Stage vindt plaats als onderdeel van The Notorious IBE 2018, wordt georganiseerd i.s.m. poppodium NIEUWE NOR en is gratis toegankelijk. Er is geen leeftijdsbeperking.

Meld je aan voor de nieuwsbrief