Colin Benders [Cultura Nova NNNacht]
+ Sjamsoedin + Kubus + Kijkbuiskinderen + Luisterwaar [locatie: Limburgzaal]
26 August 2017

Limburgzaal / Theater Heerlen


voorverkoop: € 15,00
Avondkassa: € 18

Open 22:00 | Aanvang 22:00 | Einde 03:00

Tickets
Deze Cultura Nova NNNacht vindt plaats in de LIMBURGzaal in Theater Heerlen. De kaartverkoop via de NIEUWE NOR is gestopt. Er zijn nog tickets beschikbaar via Parkstad Limburg Theaters.
Met een lange dansnacht in de LIMBURGzaal brengt Colin Benders de 27ste editie van Festival Cultura Nova tot een apotheose. In 2009 stond de multi-instrumentalist, beter bekend als Kyteman, al met twintigkoppige orkest op het festival. Inmiddels heeft Colin Benders zijn trompet ingeruild voor een nieuwe liefde: modulaire synthesizers. Op zaterdag 26 augustus cureert hij een ‘Cultura Nova NNNacht’ die een ode is aan de analoge elektronische dansmuziek, met behalve een live-set van Colin Benders ook sets van Sjamsoedin, Kubus en visuals door Kijkbuiskinderen.

Na het succes van The Kyteman Orchestra legde frontman Colin Benders zich toe op het bouwen van zijn eigen studioparadijs Kytopia in Utrecht. Daar werd hij halsoverkop verliefd op de modulaire synthesizer, een allemachtig instrument met ontelbare effectmodules, knoppen, schuiven en kabels dat in de handen van de juiste meester muzikale wonderen kan verrichten. Met zijn zelfgebouwde installatie van modulatoren, effectenracks, potmeters en kabels creëert Colin Benders bedwelmende elektronische landschappen en stampende techno. Zijn sets improviseert hij van begin tot eind. Volledig analoge elektronische muziek, zonder laptop, zonder usb-stick, terug naar de artistieke basis. Een visie die een groeiende groep producers en liefhebbers weer opnieuw de spanning op de dansvloer laat voelen.Voor de rest van de line-up benaderde Colin Benders zielsverwanten die de liefde voor modulaire synthesizers delen. In zijn soloproject maakt Nobody Beats The Drum DJ Sjam Sjamsoedin warme, diepe techno en house. Naast zijn zelfgebouwde synth neemt hij ook een zogenaamde visual-synthesizer mee, waarmee hij zijn muziek omzet subtiele lichtprojecties. Beatmaker Kubus is bij het grote publiek vooral bekend van zijn hiphop producties, maar ook hij koestert een voorkeur voor oude analoge synths en drumcomputers waarmee hij hiphop blend met techno en electro.

Luisterwaar
Luisterwaar is Luc Derks, nu 28 jaar oud en wonend in Heerlen. Op 14-jarige leeftijd ontdekte hij skateboarden, Drum & Bass feesten en dronken worden. Hij voelde zich aangetrokken tot chaos in muziek: Drum & Bass en Breakcore werden zijn muze. Dus vroeg hij zijn broer om hem in contact te brengen met audio-software. Dat werd het programma Reason. Vanaf dat moment begon met het maken van krankzinnige drumpatronen, als een videogame waarbij je wel een resultaat boekt. Luisterwaar's muziek is tijdloos. Een haast buitenaardse ervaring, met futuristische beats en genres waar hij mee opgroeide: Hiphop, Breakcore, Drum & Bass, Electro, and Triphop: Luisterwaar heeft iets voor iedere stemming.

Liefhebbers van techno, hiphop en elektronica komen dit jaar goed aan hun trekken tijdens Cultura Nova. Met een aantal ‘Cultura Nova NNNachten’ in de Limburgzaal en poppodium NIEUWE NOR trekt het festival door tot in de late uurtjes, met een avontuurlijke en dansbare nachtprogrammering in de signatuur van Cultura Nova. Een samenwerking tussen het festival, Poppodium NIEUWE NOR en de LIMBURGzaal.

Deze dansNNNacht vindt plaats in de LIMBURGzaal van Theater Heerlen en wordt georganiseerd door Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en popodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief