Crash Course In Science (USA)
+ The Juggernauts (B) + True Zebra (B) + afterparty met: DJ Kitty
26 May 2018

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 13,50
CJP: € 11,00
student: € 11,00
Avondkassa: € 15

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:15

Tickets
Tijdschema: 20:00u - 20:30u. True Zebra | 21:00u. - 21:45u. The Juggernauts | 22:15u - 23:30u. Crash Course in Science | vooraf, na afloop en tussendoor: DJ Kitty (Inpoet).
De legendarisch minimal-wave act Crash Course in Science, opgericht in 1979, komt terug naar poppodium NIEUWE NOR! Groepsleden Dale Feliciello, Mallory Yago en Michael Zodorozny ontmoetten elkaar in een kunstschool in Philadelphia. Hun voorliefde voor beeldende kunst trekken ze volledig door in hun muziek. Uit experimenten ontwikkelden zij een volledig eigen specifieke sound: Strakke ‘minimal-synth-electro-techno-body-wave’. Tracks als ‘Flying Turns’ en ‘Cardboard Lamb’ werden begin jaren 80 wereldwijde clubhits. Toch was de band pas in 2010 voor het eerst in Nederland te zien, in de NIEUWE NOR. En nu, op 26 mei 2018 opnieuw. Twee jonge Belgische acts verzorgen de voorprogramma's en de Heerlense vinyl-koningin DJ Kitty zorgt voor een volle dansvloer na afloop.

Crash Course In Science (USA)

Crash Course In Science (CCIS) is een legendarische en minimalistisch electro-­industriële pioniersband die in 1979 werd opgericht. De band ontstond uit een groepje vrienden die samen op de kunstschool in Philadelphia studeerden en nood hadden om hun artistieke performances, kunst en muziek tot één geheel te verweven en verder te ontdekken. Het gebruik van speelgoed-instrumenten en geïmproviseerd slagwerk gebeurde in het begin eerder uit noodzaak, maar maakte al snel plaats voor ruwe strakke drummachines en 'Frankenstein'-instrumenten, lees; zelf gemodifeerde en samengestelde instrumenten. Hierdoor ontstond de typische CCIS-sound, die gerust nog steeds uniek mag genoemd worden.

Hun meest bekende werk is waarschijnlijk de Signals from Pier Thirteen 12”, die in 1981 in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Europa werd uitgebracht. De nummers 'Cardboard Lamb' en 'Flying Turns' werden al snel clubhits tijdens die vroege jaren '80. Deze release wordt vandaag nog steeds gezien als zeer invloedrijk voor de techno, dance and industriële muziekgenres en was het prille begin van wat nu bekend staat als de 'electro' sound. Na talloze re­releases is de oorspronkelijke 12" nog steeds zeer gewild bij verzamelaars en fans. Eind vorig jaar bracht de band een gloednieuw album, Situational Awareness, uit op het Nederlandse label Electronic Emergencies. Het album klinkt typisch CCIS, maar tegelijkertijd ook heel modern.


 
The Juggernauts (B)
The Juggernauts is één de belangrijkste vernieuwende en verjongende bands binnen het Belgische Electronic Body Music circuit. Hun debuutalbum "The Juggernauts Are Coming" bevat club­compatibele melodieën gebouwd op een minimalistische basis van beats, sequencer en shouts. Net zoals het woordenboek het begrip The Juggernauts verklaart, zijn zij een ‘niet te stoppen alles vernietigende kracht’ en knalt de muziek uit de speakers als een energieke bolwerk van beats, bas en woede. Terwijl The Juggernauts ontegensprekelijk de geest van bands als de Front 242 of Nitzer Ebb delen, trappen ze niet in de retro­ of copy­val, maar dragen ze een stevig steentje bij aan de underground dance­muziek, en dit met een verfrissend harde en moderne benadering.


 
True Zebra (B)
True Zebra is de alias van de Belgische ‘electronic einzelgänger’ Kevin Strauwen. Met een scherpe grensaftastende en -verleggende alternatieve kijk op de elektronische rock & dance­scene dondert dit éénmansproject met strakke grooves, industrieel­achtige ritmes en spookachtige melodieën over het podium. Kortom; een eenmansband met de energie van een volledige band!


 
afterparty: DJ Kitty
Onze vinyl-koningin DJ Kitty draait voorafgaand en tussen de acts door bijpassende muziek, en zorgt na afloop van Crash Course In Science voor een afterparty waarin niet alleen obscure platen uit de tachtig langskomen, maar ook ruimte is voor bekende dansvloer-fillers uit de wave-tijd. 

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief