Daddy Cool Festival
Day 2 - A Funky Father's day festival
16 June 2019

Aambos


Gratis toegang!
Open 12:30 | Aanvang 13:00 | Einde 22:00

Gratis toegang
De show van YĪN YĪN komt vandaag helaas te vervallen wegens een ongeluk waardoor Yves, gitarist en zanger, een week niet mag optreden. Aïcha Cherif treedt als vervangde act op om 14.45. Oliver speelt vervolgens om 15.45.

A Funky Father's day festival

Twee bijzondere zomerse dagen… op een grasweide op een beboste helling met een koud drankje in de ene hand en een verse burger in de andere. Terwijl jij met al jouw vrienden geniet van de lekkerste live-optredens van nieuwe acts in verschillende genres. Daddy Cool bezorgt elke muziekliefhebber een ONVERGETELIJKE tijd.

Op zaterdag 15 & zondag 16 juni is het Aambos de perfecte achtergrond voor een gezellig familiefestival. Nog geen cadeau voor Vaderdag? De entree is gratis… ;-)

Jij regelt je vrienden (en papa!)? Wij regelen de rest!

LINE UP

Baloji


Baloji, wat ‘tovenaar’ betekent in het Swahili, is een allround muzikale tovenaar. Met een mix van swingende afro beats, Franstalige hiphop en zeer dansbare futuristische funk maakt hij bezwerende muziek. Eerder dit jaar verscheen zijn derde album ‘137 Avenue Kaniama’ waar je de inspiratie uit het muzikale erfgoed van de jaren zeventig terugvind; het decennium waarin Afro-Amerikaanse artiesten en Afrikaanse muziek elkaar wederzijds beïnvloedden.

____

La Sra. Tomasa


Zeven creatieve gasten uit Barcelona zetten het podium in brand met hun wilde mix van latin en dance. La Sra. Tomasa durft Latijns-Amerikaanse stijlen als timba en salsa te mixen met hun eigen rumba catalana, waarbij ze aanzienlijke delen van reggae, funk en rap toevoegen aan een moderne, elektronische basis, gevormd door drum ‘n’ bass en house. Deze samensmelting van stijlen leidt tot hete dansbare muziek die mega-aanstekelijk en altijd onconventioneel is.

____

Van Common


De wonderschone muziek van Van Common zweeft ergens tussen eighties new wave, dreampop en shoegaze in en is het geesteskind van singer-songwriter en multi-instrumentalist Sebastiaan van Ravenhorst. Zijn droomachtige EP wordt live tot leven gewekt door een vierkoppige band en voert je mee in de intieme setting van een studentenkamer. Hij krijgt een volle zaal zo stil en aandachtig dat je de bierkoelkast kan horen brommen, of, in het Aambos, de vogels zult horen fluiten.

____

Yin Yin (wordt vervangen door Aïcha Cherif)Mededeling! Zojuist kregen we het bericht dat Yves, gitarist en zanger van YĪN YĪN, door een onfortuinlijk ongeluk gisteren, een week niet mag optreden. We wensen Yves veel beterschap! Gelukkig hebben we een heel mooi alternatief.. Niemand minder dan singer/songwriter Aïcha Cherif.

Yin Yin gebruikt Zuidoost-Aziatische muziek uit de jaren 60 en 70 als inspiratie en mixt dit met disco, funk en elektronische muziek. Dit levert een unieke stijl op met de zelf bedachte naam ‘Thaichedelic’. Yin Yin, een verwijzing naar ying en yang, bestaat uit twee creatieve breinen, Kees en Yves, ogenschijnlijk tegengestelde krachten die wel degelijk complementair kunnen zijn.  Beetje vreemd en zweverig? Wacht maar tot je heupen vanzelf beginnen te bewegen op aanstekelijke Thaise psychedelische rock.

____

Tape Toy


TAPE TOY is (te) gek. Een stel jonge honden dat niet gehinderd wordt door de drang om hip of populair te zijn. Dat levert springerige muziek op met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. Hun eigenwijsheid heeft ervoor gezorgd dat ze de Amsterdam Popprijs in de wacht hebben gesleept, 3FM Talent werden, een 3FM Megahit scoorden, op Noorderslag speelden en meer gigs dan wie dan ook tijdens de Popronde vorig jaar.

____

OLIVER


OLIVER is een alternatieve pop-/rockband met muzikanten uit Heerlen en Maastricht. Hun nummers zijn dromerig en melodieus en in hun muziek hoor je invloeden van Coldplay, Elbow, Arcade Fire en Radiohead doorklinken. Intelligente pop met een donker randje: het is muziek die je snel pakt en waar je je mee gaat identificeren. Ook bij de jury van Nu Of Nooit wist OLIVER een gevoelige snaar te raken: een finale-plaats in dé Limburgse bandwedstrijd viel hen ten deel.

____

Silent Daddy Disco

De Silent 'Daddy' Disco in onze roze kerk is de enige plek waar jij tijdens het gloednieuwe festival 'Daddy Cool' hoe dan ook harder zult brullen dan de muziek!

Kanaal 1:

12:30 - 13:30 PuttyLolian & Mozyeyz
13:30 - 15:00 Langebergerhütte legt auf
15:00 - 16:00 DJ Dominus
16.00 - 17.00 Yasmine & Ryanne
17:00 - 18:00 Komophey
18:00 - 19:30 Wentelteefjes
19:30 - 21:00 Jaksnhyde


Kanaal 2:

12:30 - 14:00 Bram Peters
14:00 - 16:00 P.o.P.E
16:00 - 17:30 Stashin’
17:30 - 19:00 YURA
19:00 - 20:00 Raenys
20:00 - 21:00 Brent New


Meld je aan voor de nieuwsbrief