Southern Roots presents: Dawn Brothers
+ Morganas Illusion
06 December 2018

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 10,00
CJP: € 8,00
student: € 8,00
Avondkassa: € 12,5

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 19:30u. deuren open | 20:00-20:30u. Morgana's Illusion | 21:00-22:30u. Dawn Brothers
Wie zei dat roots alleen maar retro kon zijn? De Dawn Brothers arriveerden weliswaar met een tijdmachine uit de jaren zeventig, maar de jonge honden hebben hun blik inmiddels volledig op het heden – correctie: de toekomst – gericht!

Op de gloednieuwe single ‘Sweet Love’, het veelbelovende voorproefje van het tweede album, klinkt de band als een klassieke bolide, maar wel eentje met een moderne motor. Hier begint daadwerkelijk een nieuwe dageraad, waarbij de sixties en seventies nog steeds het startpunt maar niet langer de bestemming vormen. Wat die bestemming dan wel is? Nou, de meer dan 160 podia in binnen- en buitenland die de band de vorig jaar aandeed bijvoorbeeld. Daar gaven de pretentieloze Rotterdamse rockers plankgas zonder poespas, met nieuwerwetse gitaar- en orgelsolo’s van ouderwetse kwaliteit en shows waarin elk radertje bijdraagt aan een soepel lopende machine die met geen mogelijkheid tot stilstand te brengen is. Ook in de NIEUWE NOR zullen de jeugdvrienden, die haast weggelopen lijken te zijn uit een film van Quentin Tarantino, vriend en vijand achterlaten in een stofwolk van soulvolle rock. Wie wil dat nou niet?support: Morganas Illusion
Morganas Illusion, een driekoppige draak uit het Zuiden, maakt rauwe rock met een psychedelisch randje. Het trio uit Sittard-Geleen, dat te zien was in de bekroonde documentaire RocknRollers, vindt haar inspiratie in de muziek van Nick Cave, Black Sabbath, Last Shadow Puppets, The Black Keys en Jack White.


 
Dit concert vindt plaats in en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief