De Likt
"De Derde Tour"
18 May 2018

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 13,50
CJP: € 11,00
student: € 11,00
Avondkassa: € 15

Open 20:00 | Aanvang 21:00 | Einde 23:00

Tickets


Tijdschema: 20:00u. deuren open / DJ: De Grote Immanuel Spoor Show | 21:00u. De Likt
Wie het over De Likt heeft, heeft het over de futuristische funk van Giorgi Kuiper en John van Beek, door frontman Jordy Dijkshoorn voorzien van de nodige scherpe teksten. Dit Rotterdamse drietal, dat elkaar op de popacademie leerde kennen, verscheen eind 2013 voor het eerst op de radar, boekte successen met 'Ja, Dat Bedoel Ik', 'Bloed Aan De Muur' en 'Finidi George'. Na de tegenslag van 2017  is De Likt hélemaal terug om de Nederlandse podia te rocken. Op vrijdag 18 mei 2018 komen ze dat doen in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen!

In de Maasstad verkreeg de groep al kort na hun ontstaan een cultstatus en er was een sterke drive om ook de rest van het land eens flink aan te pakken. De release van het gelijknamige debuut in 2015 waar succesvolle singles als Ja, Dat Bedoel Ik, Bloed Aan De Muur en Finidi George op te vinden zijn, was dan ook het startschot voor een tour die meer dan honderd optredens telde. Het unieke geluid van De Likt bleek in combinatie met Jordy’s extravagante voorkomen en eindeloze energie op het podium ook buiten de stadsgrenzen garantie voor compleet afgebroken zalen. Inmiddels heeft de groep op bijna ieder denkbaar podium, festival en platform laten zien wat ze waard zijn. Zo zijn Jordy, Giorgi en John graag geziene gasten bij 3FM en De Wereld Draait Door.In 2017 moest het trio helaas flink op de rem trappen, al gaf dit de mannen weer wat ruimte om de studio in te duiken. Opvolger De Derde, het bewijs dat De Likt onverwoestbaar is, zal op 23 februari in Rotown aan het grote publiek gepresenteerd worden. Het album staat vol met nieuw materiaal en diverse samenwerkingen met artiesten als De Staat, Jack Parow en Akwasi.

Een aantal van deze nieuwe nummers, waaronder de nieuwe single Zij Geeft Licht in de Duisternis, werden tijdens het afsluiten van de 3FM stage op Noorderslag voor het eerst ten gehore gebracht. Vanaf het inklappen van de eerste beat braken de band en het publiek samen de zaal af. Crowdsurfen, stagediven en sitdowns: niemand verliet de Oosterpoort met een droog shirt. Of in de woorden van programmeur Joey Ruchtie:  “Die stage is nog nooit zo hard los gegaan!”DJ: De Grote Immanuel Spoor Show
De avond wordt geopend achter de draaitafels door De Grote Immanuel Spoor Show, dit is de man achter On Track Agency, het management bureau dat artiesten als De Likt, Dwayne Franklin en Afronaut vertegenwoordigd. Verwacht dikke beats, achterhaalde hiphop en een paar verdwaalde italo klappers.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief