CULTURA NOVA: Die Krupps (DE)
+ The Red Paintings (AUS) + Janosch Moldau (DE) + Ersatz DJ's
02 September 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 01:00

Tickets
Tijdschema: 20:00u Janosch Moldau | 20:45u The Red Paintings | 21:45u Die Krupps

Al sinds 1980 geldt Die Krupps als een toonaangevende Duitse band die zichzelf telkens opnieuw uitvindt in afwisselende genres. Waar dat in de jaren tachtig vooral een EBM-geluid vol synthesizers en percussie was, klonk Die Krupps vanaf begin jaren negentig veel meer industrial door het gebruik van veel elektrische gitaren en andere elementen uit heavy metal. Op 28 augustus 2015 komt het nieuwe album 'V - Metal Machine Music' en op 2 september presenteert de band uit Düsseldorf dit voor het eerst aan het publiek in de NIEUWE NOR. Support-acts: The Red Paintings (AUS), Janosch Moldau (DE) en Ersatz DJ's. 


Die Krupps
Vernoemd naar de bekende Duitse industriële familie, is Die Krupps in 1980 opgericht door Jürgen Engler and Bernward Malaka, en de eerste is nog steeds verantwoordelijk voor de zang. De Duitsers begonnen als een EBM band, maar combineerde hun geluid met industrial en metal-invloeden en dat daarmee speelde de band o.a. op Dynamo Open Air, scoorde ze de flinke hit “To The Hillt”. Het geluid waarmee Die Krupps doorbrak zit ergens tussen Front 242, Marilyn Manson, Laibach, Rammstein, Krafwerk, Ministery, Skinny Puppy, KMFDM, Nine Inch Nails en Clawfinger in.  De band wordt gezien als een van de bands die Industrial gebracht heeft naar de mainstream, en dat heeft de band geen windeieren gelegd. Hun Remix album “II – The Final Option” werd onderhanden genomen door bands als Faith No More, Sisters Of Mercy en Nine Inch Nails, en mag gezien worden als een van de beste muzikale Duitse Export Producten.In 2013 bracht de band uit Düsseldorf voor het eerst in 16 jaar een nieuw en verrassend album uit. 'The Machinist of Joy' greep meer dan ooit terug op het vroege EBM-verleden van Die Krupps. De media over het nieuwe album 'The Machinist of Joy', waarop de band een duidelijke terugkeer naar hun oorspronkelijke sound laat horen: "'The Machinist Of Joy' is pure EBM klasse en één van de meest overtuigende Die Krupps platen van de afgelopen jaren." (Rockportaal) "Donkere syntarrangementen en dominante elektrostatische velden doen sterk aan de new wave van een Fields Of The Nephilim of een Sisters Of Mercy denken, terwijl die typisch Duitse en trage robotische stampbeat helemaal terug grijpt naar Neue Deutsche Welle-acts als Grauzone, Deutsch-Amerikanische Freundschaft en natuurlijk Kraftwerk", (Zware Metalen).

Op 28 augustus 2015 komt het nieuwe album 'V - Metal Machine Music' en op 2 september presenteert de band uit Düsseldorf dit - tijdens het Cultura Nova festival - voor het eerst aan het publiek in de NIEUWE NOR.Support-acts: The Red Paintings (AUS), Janosch Moldau (DE) en Ersatz DJ's. 


 Dit concert is onderdeel van Cultura Nova 2015.  Het vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief