Downhill XIII New Years Edition
ft. Henric de la Cour, Portion Control, ZwareMachine, Fïx8:Sëd8, Katharoi, DJ Kitty
26 January 2019

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 22,50

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 01:30

Tickets
Downhill opent het jaar 2019 met een speciale New Year’s Edition van haar evenement rondom darkwave, goth, industrial en donkere electronische muziek. De dertiende editie kent een ijzersterk internationale line-up met Henric de la Cour (Swe), Portion Control (UK), ZwareMachine (USA), Fïx8:Sëd8 (DE) en Katharoi (NL). Een perfecte avond voor liefhebbers van donkere alternatieve electronische muziek met een scherp randje en veel theater. DJ Kitty (Inpoet) zorgt ervoor dat de avond als een puzzel in elkaar past en er na afloop nog flink gedanst kan worden.

Henric de la Cour (SWE)
Een fenomeen en al jaren actief in de Zweedse darkwave/electrogoth scene. En al die jaren wist niemand dat Henric een zeldzame taaislijmziekte heeft waar je bijna altijd aan overlijdt. Tot documentairemaker Jacob Frosen er een film over maakte. Een bijzondere docu met een plotselingen, positieve wending, als blijkt dat de ziekte toch tot stoppen kan worden gebracht. Het zet Henric’s leven compleet op z’n kop en daar is zijn laatste album ‘Gimme Daggers’ (2018) de verdiepende, positieve kijk op.Portion Control (UK)
De Engelse electro cult band Portion Control maakt cult/wave/electro met een live band. Een legendarische naam én pioniers in het electrogenre, die volgens sommigen een compleet nieuwe muziekstijl introduceerde. Van Depeche Mode tot Front Line Assembly en van Skinny Puppy tot The Prodigy, allemaal beweren ze op één of andere manier beïnvloed te zijn door deze formatie.

ZwareMachine (USA)
Minimal Hypnotic Industrial Body Music van een Amerikaanse band met een (grammaticaal niet helemaal correcte) Nederlandse naam. Dit jaar brachten ze ‘Be A Light’uit, een album waarop ze worden beïnvloed door de grote EBM-acts. ”The songs mix the sophistication and electro-elegance of Plastic Noise Experience together with the darkness of early Skinny Puppy”, aldus een review die we lazen.Fïx8:Sëd8 (DE)
Afkomstig uit Frankfurt staat FÏX8:SËD8 voor dark electro en EBM. Zoals veel opvallende dark electro-acts staat ook hier één persoon aan het roer: Martin Sane. Zwaar beïnvloed door Noord-Amerikaanse Industrial-groepen als Velvet Acid Christ en Skinny Puppy wordt het geluid gekarakteriseerd door opmerkelijke vocalen en veelvuldig gebruik van diverse samples, aangevuld met rijke texturen, complexe sequences, ritmes met een randje en geladen, oprechte zang.

Katharoi (NL)
Gail Liebling is terug! Katharoi is het resultaat van langdurige experimenten die hij en zijn oude metgezel, Richard A., uitvoerden na het beëindigen van het Gail of God-tijdperk. De muziek van Katharoi is organische en pure mix die zich tussen Trance / Electro-muziek en Death / Blackmetal bevindt, maar Electronic Pulse-muziek als uitgangspunt heeft.

Dit evenement wordt georganiseerd door Downhill Productions i.s.m. poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief