Downhill XIV Edition - Best Of
ft. Suicide Commando (BE), Monica Jeffries, Dive, Near Earth Orbit (DE), The Devil And The Universe
30 November 2019

Nieuwe Nor - zaal


De online kaartverkoop loopt tot 18:30 uur op de avond van het concert. Als er daarna nog tickets beschikbaar zijn, zijn deze aan de avondkassa vanaf 18:30 uur te koop.
early bird downhill xiv : € 25,00
regular downhill xiv (until Nov. 16th): € 30,00
late downhill xiv (from Nov. 16th): € 32,50

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 01:30

Tickets
Tijdschema: 19:30u. deuren | 19:50u. The Devil & The Universe | 20:55u. Monica Jeffries | 22:00u. DIVE | 23:05u. Near Earth Orbit | 00:10u. Suicide Commando (verwacht einde: 01:20u)

De beste Electronic Body Music, Dark Wave en Industrial. Al jaren zet Downhill de toon in Zuid-Nederland als het gaat om alternatieve donkere electronische muziek. Voor haar veertiende editie put organisator Johan van Mulken uit de rijke, internationale historie van het festival en komen een aantal hoogtepunten maar wat graag terug om een bijzondere set te spelen. Suicide Commando speelt een van haar klassieke albums integraal live en DIVE brengt een speciale 30 jaar jubileumshow. De andere acts, het Berlijnse Near Earth Orbit, de geboren Poolse Monica Jeffries en The Devil And The Universe uit Wenen, brengen dan weer nieuw werk, om maar aan te geven dat er heel veel te ontdekken blijft in de internationale wave-underground.

Suicide Commando (BE)
Suicide Commando is een EBM-band rondom Johan van Roy en beheert op spectaculaire wijze de muzikale erfenis van DAF, Front 242 en Skinny Puppy. De agressieve maar zeer dansbare industrial/electronic body music met vette electro sequences en distorted vocalen mag dan ook op zeer veel bijval rekenen in de internationale undergound scene. In 2015 was deze Belgische top-act al een keer te zien op Downhill en tijdens deze editie zullen ze één van hun klassieke albums integraal spelen. Welk album het wordt blijft nog even een verrassing.Dive (BE)
Dirk Ivens is natuurlijk bekend als een van de twee stichtende leden van The Klinik. Onder de naam Dive staat hij solo op het podium, slechts gewapend met een minidisc, megafoon en twee stroboscopen. Hij brengt een mix van minimale, hypnotiserend en ritmische beats in combinatie met zijn bezwerende en vervormde stem. In april 2017 verscheen zijn laatste album 'Underneath' op het Duitse label 'Out Of Line. Hij was al veelvuldig te zien en horen tijdens Downhill-avonden én in de NIEUWE NOR en brengt nu – speciaal voor deze best-of van Downhill – ook een 30-jaar-best-of-jubileumshow!

Monica Jeffries (UK)
Een dame met blonde haren, gehuld in een zwarte outfit die wordt bijgestaan door twee mysterieuze (beulen?) op de achtergrond. Dat is het visuele beeld dat je bij een live-show van Monica Jeffries mag verwachten. Dat zijn echter niet de enige troeven die de geboren Poolse in handen heeft. Luister vooral naar de krachtige stem waarmee ze haar volledig zelf geproduceerde Dark Synth Pop met rock- en elektronische componenten brengt. Monica Jeffries was in 2016 al een keer te zien op Downhill en presenteert nu haar nieuwe album.

Near Earth Orbit (DE)
Near Earth Orbit is een collectief dat bestaat uit Artaud Seth (Garden Of Delight, Merciful Nuns), Ashley Dayour (Whispers in The Shadow, The Devil And The Universe) en Jawa Seth (Merciful Nuns). De muziek is donker, vervreemden en bij momenten episch. Zanger Artaud Seth schetst donkere wereldbeelden met zijn gitzwarte grafzerk stem. Op haar nieuwe album A.I. (2019, Solar Lodge) beschrijft het trio, dat in 2017 al eens op Downhill te zien was, een toekomstwereld waarin artificiële intelligentie, het grootste succes van de mensheid, misschien ook wel haar laatste is.

The Devil And The Universe (AUT)
Ashley Dayour, een naam die je hierboven al zag staan bij Near Earth Orbit. Daarnaast kun je hem ook kennen van de gothic rock formatie Whispers In The Shadow. En van The Devil And The Universe, dat hij met vriend David Pfister, Oostenrijks meest subversieve radiomaker, alternatieve dj, muzikant en schrijver gestalte geeft. Samen putten ze uit invloeden van ritual en tribal music, ja, zelfs goa/psytrance, mixen dat met minimal music en apocalyptische folk, een vleugje pop. Het resultaat klinkt toch vooral als dark wave met een stevige ambient-feel.Downhil XIV vindt plaats in poppodium NIEUWE NOR en wordt georganiseerd door Downhill Productions. De voorverkoop start op vrijdag 3 mei om 10:00 uur.


Meld je aan voor de nieuwsbrief