Southern Roots presents: Dylan LeBlanc (USA)
+ Nicole Atkins | Cultura Nova Festival
29 August 2018

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 15,00
CJP: € 10,00
student: € 10,00
Avondkassa: € 17,5

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 19:30 uur deuren open | 20:00 uur: Nicole Atkins | 21:00 uur Dylan LeBlanc | verwacht einde: 22:15 uur
De 27-jarige Amerikaanse singer-songwriter Dylan LeBlanc is afkomstig uit Louisiana. De Britse krant The Guardian vergelijkt LeBlanc met: “Harvest-era Neil Young and country-folk breakouts Fleet Foxes.” LeBlanc heeft op zijn jonge leeftijd al een bewogen muzikale carrière achter de rug. Kan natuurlijk ook niet anders met zo'n voornaam, en is logisch, als je weet dat zijn vader James LeBlanc een van de vaste sessiemuzikanten bij de bekende Muscle Shoals Studios artiesten als The Staple Singers, Aretha Franklin, Etta James, Otis Redding en Wilson Pickett hun muziek opnamen. Op woensdag 29 augustus komt Dylan LeBlanc met als support Nicole Atkins, naar poppodium NIEUWE NOR. Een concert dat plaatsvindt tijdens en i.s.m. Cultura Nova Festival.

Dylan LeBlanc
Achter de prachtige stem en meeslepende songs van Dylan LeBlanc schuilt een minder florissante werkelijkheid. Op 19-jarige leeftijd bracht bij z’n debuut uit en na twee succesvolle albums, sloeg LeBlanc een grote platendeal af en zonk weg in een duistere periode vol zelfhaat en drank. Zijn meest recente album, dat in 2016 uitkwam, reflecteert de nieuwe weg die LeBlanc is ingeslagen. Dit album is eerlijker, gedisciplineerder en betekenisvoller dan zijn eerdere successen. LeBlanc kreeg hierbij hulp van goede vriend Ben Tanner, de toetsenist van de Alabama Shakes. LeBlanc komt goudeerlijk over en bewijst daarmee dubbel en dwars dat hij een uniek talent heeft voor het muzikale vak. Zijn fantastische stem en sterke arrangementen stralen een wijsheid uit die ongekend is voor iemand van zijn leeftijd.Nicole Atkins
Er zijn maar weinig zangeressen die met hun stem het hart van de duivel kunnen laten smelten. De in New Jersey geboren Nicole Atkins is er een van. Veel mensen kennen haar stem van de weergaloze cover van David Bowie’s 'Heroes’ welke gebruikt werd voor een wereldwijde commercial van een ons allen bekend biermerk.

Op haar laatste plaat 'Goodnight Rhonda Lee' weet Atkins een onweerstaanbare sfeer neer te zetten vol drama en tragiek van tijdloze allure. Een prachtige soundtrack die teruggrijpt naar de pop en soul van de jaren zestig waarvoor ze met o.a. Chris Isaak samen werkte. De muziek van Nicole Atkins is niet in één genre te stoppen, het is een veelzijdige, melancholische reis met een donker randje langs pop, country, soul en blues. Smelt de stemmen van Roy Orbison, Patsy Cline en Janis Joplin samen en je krijgt Nicole Atkins.Dit sta-concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. en tijdens Cultura Nova. De voorverkoop is gestart. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief