Eric Clayton & The Nine (try-out)
+ DJ Kitty
03 November 2018

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 17,50
CJP: € 15,00
student: € 15,00
Avondkassa: € 20

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00 uur deuren open / DJ Kitty | 21:00 uur: Eric Clayton & The Nine | 22:45 uur: verwacht einde / DJ Kitty draait door in het café
Saviour Machine-frontman Eric Clayton is terug op het podium! Op zaterdag 3 november presenteert hij zijn nieuwe band Eric Clayton & The Nine in poppodium NIEUWE NOR. Verwacht een bijzondere avond waarop Saviour Machine klassiekers worden afgewisseld met odes aan David Bowie en andere muzikale helden.

Een bijzonder verhaal, dat van Eric Clayton. Jaren van lichamelijke, relationele en financiële tegenspoed gijzelden zijn creatieve geest. De frontman van de legendarische Gothic Metal-band Saviour Machine trok zich terug uit de muziekbusiness en woonde afgezonderd in een trailer midden in de woestijn van Utah. Pas na een uitnodiging van Ayreon vanuit Nederland begon het weer te kriebelen. Hij speelde in de live-uitvoeringen van Ayron’s rockopera ‘The Human Equation’. Zo vond hij niet alleen de passie voor het live optreden terug, maar vond hij er ook op persoonlijk vlak een nieuwe liefde. De dood van zijn held David Bowie zorgde voor nog meer inspiratie en met zijn broer Jeff, mede-oprichter van Saviour Machine, bedacht hij het Bowie/Decade project waarin ze een jaar lang elke maand een Bowie-cover uitbrachten.Sinds zijn permanente verhuizing naar Nederland in 2017 was nog maar één ding dat ontbrak in het leven van Eric Clayton: een live band! En die is er nú, en bestaat uit louter Limburgse muzikanten die eerder speelden in o.a. Dreadlock Pussy, Viberider, Les Neufties en A Line in The Dirt. Op zaterdag 3 november maken zij samen hun debuut op het podium van de NIEUWE NOR als Eric Clayton & The Nine. Wat je mag verwachten? Een set vol Saviour Machine klassiekers die vaak al meer dan 20 jaar niet live te horen zijn geweest, een selectie uit het Bowie/Decade project en odes aan andere muzikale helden.

ERIC CLAYTON AND THE NINE:
Eric Clayton (Saviour Machine – vocals)
Twan Bakker (Dreadlock Pussy, Circus Mayhem, Nem-Q, Les Neufties – drums)
Rob Dokter (Viberider, Circus Mayhem, Les Neufties – bass)
Bas Albersen (De Loods, Les Neufties – guitar)
Ludo Caanen (SonA, Les Neufties – keys)
Jeroen Geerts (A Line In The Dirt, Lemonseven – guitar)

DJ Kitty
Onze vinyl-koningin DJ Kitty draait voorafgaand en na afloop van Eric Clayton & The Nine de beste postpunk-, goth- en darkwave-platen uit haar collectie, zoals donker, duister en zwaar werk van artiesten als Bauhaus en Sisters Of Mercy.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief