[Wordt verplaatst] Frontstage
ANNA NITA, BUZZARD’S BREW, DEFENESTRATE, LASTDAYONEARTH en A MINOR PROBLEM.
22 March 2020

Nieuwe Nor - zaal


gratis toegang: € 0,00

Open 14:00 | Aanvang 14:30 | Einde 18:00

Afgelast
Tot en met 6 april 2020 worden alle evenementen in poppodium NIEUWE NOR afgelast. We bekijken momenteel op welk moment deze alsnog kunnen plaatsvinden. Kaartkopers worden per e-mail op de hoogte gesteld. Kaarten blijven geldig tot een nieuwe datum bekend is. Mocht je op de nieuwe datum niet kunnen, wordt het aankoopbedrag gerestitueerd.

Lees hier meer over de landelijke maatregelen die gelden t/m 6 april.

Frontstage is dé muziekwedstrijd van Zuid-Limburg waarmee drie acts uit de regio's 043, 045 en 046 samen een speelplek kunnen bemachtigen op de popfestivals Mama's Pride, Daddy Cool én Bruis.

Deze nieuwe popmuziekwedstrijd is open voor bands, singer-songwriters en (hiphop-/pop-)acts uit Zuid-Limburg, zo lang er maar live muziek wordt gemaakt op het podium (dus niet alleen dj). Uit regio-finales in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen volgen drie winnaars die samen de mogelijkheden krijgen op elk van de volgende festivals op te treden: Mama’s Pride, Daddy Cool en Bruis. Daarmee is Frontstage de ultieme kans voor talentvolle popmusici om zich deze zomer te laten zien aan het festivalpubliek in héél Zuid-Limburg. Bands, singer-songwriters en hiphop-acts konden zich t/m 1 maart 2020 aanmelden.

Er zijn nu drie finales, een in Heerlen (zondagmiddag 22 maart, Nieuwe Nor), in Maastricht (vrijdag 27 maart, Muziekgieterij) en ook in Sittard (zondagmiddag 5 april, poppodium Volt). De jury van deze finales bestaat uit de programmeurs van deze poppodia. Plus, een publieksjury. Fans van de finale bands hebben zo een belangrijke stem. De toegang is gratis.

In de Nieuwe Nor treden aan:
ANNA NITA,  BUZZARD’S BREW, DEFENESTRATE, LASTDAYONEARTH en A MINOR PROBLEM.
In de Muziekgieterij strijden de formaties:
DADDY UNCHAINED, 37 DEGREES, MAASSA, MAXIME X GLYNN en STARKANE.
En de winnaar in Volt komt uit:
AR-JANE, ENDEAVOUR, FØNKL, RELICS en RXCK.

De volgorde in welke deze bands in die finales aantreden, wordt drie kwartier voor aanvang van iedere finale bekend gemaakt.

Popmuziektalenten uit Zuid-Limburg maken dit jaar kans om op de drie gratis popfestivals in hun regio te spelen. Ze kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de nieuwe popmuziekwedstrijd Frontstage, een initiatief van de Stichting Mama’s Pride. Acts worden ingedeeld op basis van hun regio; per regio spelen vijf acts tijdens drie regio-finales op de podia van Nieuwe Nor, Heerlen (22 maart), Muziekgieterij, Maastricht (27 maart) en Volt in Sittard (5 april). De jury van deze finales bestaat uit de programmeurs van de poppodia. Zij gaan op zoek naar creatieve, nieuwe acts met nog niet te veel ervaring op grote podia en bepalen per regio-finale één winnaar.

De drie winnaars krijgen per festival samen (!) 75 minuten speeltijd die zij vrij mogen invullen tijdens élk van de gratis toegankelijke zomerfestivals Mama’s Pride, Daddy Cool en Bruis: winnaars spelen dus op alle drie deze festivals. Samen krijgen ze coaching over hoe ze dit kunnen aanpakken en hoe ze met elkaar de verbinding kunnen zoeken. Zo worden de popmuziektalenten uit verschillende gemeentes uitgedaagd om creatief om te gaan met de beschikbare tijd om er bijv. één lange show van te maken of nummers samen uit te werken. Het resultaat horen we komende zomer.

Geïnteresseerde Zuid-Limburgse bands, singer-songwriters en hiphop-acts kunnen zich vanaf nu aanmelden via de websites van Mama’s Pride en de deelnemende podia. Zowel de regio-finales als de festivals zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Reglement FrontStage 2020

De organisatie van Frontstage is in handen van Stichting Mama's Pride i.s.m. de poppodia in Zuid-Limburg: Muziekgieterij, Nieuwe Nor en Volt.


Meld je aan voor de nieuwsbrief