Gallowstreet
+ DJ Vinyl Messi
31 May 2018

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 12,00
CJP: € 10,00
student: € 10,00
Avondkassa: € 15

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 19:30u. deuren open | 20:00u. - 21:00u. DJ Vinyl Messi | 21:00u - 22:15u. Gallowstreet | na afloop: DJ Vinyl Messi
Gallowstreet, wie kent ze niet. Tot de tanden bewapend na hun debuut album "Battleplan", een trits uitverkochte clubshows; waaronder hun eigen indoor brass festival in Paradiso en klinkende overwinningen op festivals in binnen en buitenland blijkt de brassband een lange adem te bezitten. Een nieuw album is gemaakt en de longen zijn volgezogen. Met verve, jongensachtige bravoure en een gezonde dosis bewijsdrang komt Gallowstreet op donderdag 31 mei naar de NIEUWE NOR om te bewijzen dat ze de meest opwindende, verrassende en diverse brassband van het land zijn!

Gallowstreet, de enfants terribles van de Nederlandse blaasmuziek. Festivalweides, van Lowlands tot North Sea Jazz, gingen voor het bijltje en de festivalgangers die door band genoeg opgepept waren om nog tot het ochtendgloren door te feesten kregen de kopertonen maar niet uit de oren. Gallowstreet weet dondersgoed waar het feest is en is altijd dienstbaar daar waar er behoefte is om te dansen, ook in het holst van de nacht.



Met hun eerste album 'Battleplan' (2016) liet Gallowstreet al een nieuw geluid horen binnen het aanbod aan instrumentale blaasmuziek en verkozen ze de Hollandse klei boven de bayous van Louisiana. Met referenties naar dance, van drum&bass tot goa trance, Ennio Morricone en Kung-Fu films zocht de groep naar nieuwe manieren om blazers en percussie te mengen in een breed palet aan tracks. Daarmee bewees Gallowstreet een van de meest diverse en opwindende blazers-ensembles te zijn. Binnenkort verschijnt het tweede album van de band en de verwachtingen zijn hooggespannen.

De eerste single van het nieuwe album is DeLorean Cowboy. "Our latest single "DeLorean Cowboy" is our attempt of mixing classic Spaghetti Western type themes with the pulsating throb of 80's synthpop. See it as a night-drive through a futuristic desert. We feel it contains musical nods to Kavinsky and Todd Terje on the one hand and "Il Maestro" Morricone on the other.", aldus Gallowstreet.



DJ: Vinyl Messi
Geen voorgeprogrammeerde Spotify-lijstjes of anonieme techno-dreun vanaf een USB-stick. Voorafgaand en na afloop van het concert van Gallowstreet draait DJ Vinyl Messi funky plaatjes. Uitsluitend op 45-toeren natuurlijk!

Dit concert vindt plaats in en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief