'Gulpener Geen GeDonder #63'
ft. Walden + The Whims Of The Great Magnet

Een nieuw seizoen Gulpener Geen GeDonder staat voor de deur! We gaan knallend seizoen 2017 – 2018 in met akoestische versies van de lo-fi indie-rock van The Whims Of The Great Magnet én fuzz-loze psych-riffjes van Walden. Maar hoe klinkt dat dan?! Dat hoor je op donderdag 28 september in het café van poppodium NIEUWE NOR.

Gulpener Geen GeDonder is de maandelijkse avond voor talent in het café van poppodium NIEUWE NOR. Omdat we geen gedonder willen met de buren over het geluid op deze mooie donderdagavonden is de setting akoestisch én zonder drums. Met andere woorden: het liedje staat centraal.

Walden
Walden is oorspronkelijk ontstaan uit de as van Cees & Mees, die al eerder furore maakte in zalen als de Effenaar, Tivoli en op Cortonville. Aangevuld met Bombardier Muffy's bassist Pelle ‘de schreeuw van Sittard’ Simon en Seymour Sachs' gitarist Jef ‘fuzzist in hart en nieren’ America is er een mix ontstaan van kabbelende psych-riffjes, dromerige samenzang, afgewisseld met keiharde fuzz-partijen en feedback.

De muziek is grotendeels geïnspireerd door de Scandinavische omzwervingen van frontman Mees: wegrennen voor autosmokkelaars, slapen onder bruggen, bevriezen in een tipi, maar ook de nachten lang durende zonsondergangen, de stilte van de bergen en de eeuwige vrijheid. Eerder dit jaar waren ze nog te zien in de NIEUWE NOR als support tijdens de EP-release van The Ten Bells. Nu zijn ze terug; in semi-akoestische setting!


 
The Whims Of The Great Magnet
Nog voordat het boek rondom fuzz-rock stoner-band Sungrazer in 2013 gesloten werd, was bassist en backing vocalist Sander Haagmans al bezig met het ontdekken van nieuw terrein in de vorm van The Whims Of The Great Magnet. De muziek wordt het beste omschreven als rauwe, lo-fi indie-rock, puttend uit 90’s invloeden. Na enkele eerdere EP’s bracht Haagmans afgelopen jaar The Yellow & Purple Album uit, die door JJ Koczan van The Obelisk werd beschreven als een plaat die een psychedelische kijk geeft op grunge-folk.


 
Dit concert vindt plaats in het café van poppodium NIEUWE NOR. De toegang bij Gulpener Geen GeDonder is gratis. Het is niet nodig/mogelijk te reserveren.


Meld je aan voor de nieuwsbrief