'Gulpener Geen GeDonder #69'
ft. Cal & The Leavin' Train + Mirror Man + Maggie Dae
07 June 2018

NIEUWE NOR - café


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Gratis toegang


Gulpener Geen GeDonder is de maandelijkse avond voor talent in het café van poppodium NIEUWE NOR. Omdat we geen gedonder willen met de buren over het geluid op deze mooie donderdagavonden is de setting akoestisch én zonder drums. Met andere woorden: het liedje staat centraal. Op donderdag 7 juni sluiten we het seizoen af met drie artiesten: de catchy americana-popsongs van Cal & The Leavin’ Train, de psychedelische bluesrock van Mirror Man, en de door country en blues geïnspireerde verhalende songs van Maggie Dae.

Cal & The Leavin’ Train
Cal & The Leavin’ Train speelt - onder leiding van frontvrouw Calien Eurlings - stevige, catchy popsongs met een vleugje americana. ZEF Magazine werd tijdens het recenseren van hun mini-album “[...] aangenaam verrast door de pakkende sound, die met hammond, sax, ruige gitaarsolo’s en een vette stem, goed binnenkomt en menig luisteraar zal pakken” en vergeleek de band met The E Street Band van Bruce Springsteen.


 
Mirror Man
Mirror Man, een vijfkoppige psychedelische bluesrock-sensatie uit Sittard. De band werd opgericht door gitarist Vincent Janssen en gitarist/zanger Sjors Derks., die al gauw Mitch Smolders en Iloy Vaessen vonden om hen te versterken op drums en basgitaar. Sinds kort telt de band een vijfde lid, Boudewijn Snijders, die de band van toetsen voorziet. Hun muziek houdt het midden tussen Gary Clark Jr, Frank Zappa, en The Black Keys.

Maggie Dae
Na in verschillende bands als frontvrouw te hebben gefungeerd, maakte Marlieke van Dooren de beslissing om in haar eentje verder te gaan. Met enkel haar warme gitaar en sprekende stemgeluid maakt Maggie Dae popmuziek die beïnvloed is door country en blues. De verhalende songs doen denken aan artiesten als Jackson Browne, Douwe Bob en Ed Sheeran.


 
Dit concert vindt plaats in het café van poppodium NIEUWE NOR. De toegang bij Gulpener Geen GeDonder is gratis. Het is niet nodig/mogelijk te reserveren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief