HANDED + Amongster (BE)
07 April 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 11,00
CJP: € 8,00
student: € 8,00
Avondkassa: € 12,5

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets


De ene band heeft een van de 'Beste Singer-songwriters van Nederland' in haar gelederen, de andere behoorde een paar jaar geleden tot 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel. Samen gaan HANDED, met songsmid Stef Classens, én Amongster, met als frontman 'de Gentse Thom York' nu op tour door Nederland. Op vrijdag 7 april komen ze voor een exclusieve show in Zuid-Nederland naar poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Verwacht een avond die zowel melancholisch, warm als boeiend zal zijn.  

HANDED
De liedjes lagen er al een tijdje, maar het kwam er maar niet van om ze uit te brengen. Nu is Stef Classens, de frontman van HANDED, blij dat hij ze eindelijk mag laten horen. Zeker na zijn optreden in Club Ziggo, als afsluiter na het concert van Passenger, waar het nieuwe materiaal veel bijval kreeg van het publiek, heeft hij volop zin om weer te gaan spelen.“Na het winnen van De Beste Singer Songwriter van Nederland heb ik tien shows gedaan met een band op de achtergrond. Dat beviel me zo goed dat ik nu met ze de studio ben ingegaan”, vertelt Classens. “Producer Wouter Budé en gitarist Bram Doreleijers hebben veel gedaan voor het nieuwe album. Dat gaf mijn nummers een donkerder randje.”

De getrainde luisteraar hoort in de verte wellicht echo's van 'I Forget Where We Were'  van Ben Howard of de klankexperimenten van Bon Iver. HANDED heeft een ander geluid dan Classens als solist. De stem is natuurlijk hetzelfde en hij blijft de componist. “Het is alleen nu met een band in een andere uitvoering. Als je fan was van Stef Classens kun je ook fan van HANDED zijn.”


 
Amongster (BE)
a•mong•ster | a person or subject as a part of, instead of seperate from his environment, one with it’s environment.

Soms zoek je naar woorden om te duiden, terwijl je net best je ogen sluit om te luisteren. Amongster neemt ons mee in zijn spannende zoektocht zonder voorafgaande bestemming. In de pers werd de sound al eens geschetst als ‘ergens tussen rasp en haardvuur’. Ook op het debuutalbum zullen de songs niet in de gebruikelijke muziekhokjes te plaatsen zijn, maar zich veelal bevinden langs de rafelranden van de indie en electronica. Verwacht intieme popliedjes gecombineerd met warme electronica en dansbare melancholie waarin de tegendraadse ritmiek en de melodie de boventoon voeren. Laat je vooral ook meevoeren door de dromerige zanglijnen, gedragen door het doorleefde stemgeluid van de frontman.

Amongster komt niet geheel uit het niets; in 2014 werd de band gekozen als een van de winnaars van De Nieuwe Lichting waardoor ze reeds speelden op Pukkelpop. In 2015 volgde een EP waarvan de tracks ‘Bright Life’, ‘Leo’ en ‘Salrow’ de playlisten van StuBru en Radio1 bereikten. Daarnaast speelde hij op diverse festivals en deelde hij podia met onder andere Perfume Genius, Blaudzun en Editors.


 
Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief