HET NIEUWE NORMAAL
EDITIE10 MET BAS SCHOONDERWOERD EN KOR BONNEMA
30 June 2020

Facebook-pagina Nieuwe Nor


Open 20:00 | Aanvang 20:00 | Einde 21:30

Gratis toegang

 Op dinsdag 30 juni presenteert poppodium NIEUWE NOR de tiende en voorlopig laatste aflevering van haar wekelijkse online talkshow over Parkstad tijdens en na de corona-crisis. Tijdens ‘Het Nieuwe Normaal’, dat te volgen is via Facebook, schuiven de twee directeuren van de grootste Heerlense cultuurinstellingen aan op het Heerlense poppodium.

Tijdens de tiende uitzending van ‘Het Nieuwe Normaal’ op dinsdag 30 juni mei nemen Bas Schoonderwoerd en Kor Bonnema op het podium van de NIEUWE NOR. Presentator Paul Dolhain bespreekt met de directeuren van de twee grootste Heerlense cultuurinstellingen hoe het met Parkstad Limburg Theaters en Schunck* gaat. Muziek is er van Aïcha Cherif.

Bas Schoonderwoerd: “Zichtbaar cultureel leven was eind vorige eeuw in Parkstad Limburg, toen nog Oostelijke Mijnstreek, nauwelijks vindbaar. De afgelopen vijfentwintig jaar is daar fors verandering in gekomen. Is waarlijk sprake van een wederopstanding met name ook in meer gedeelde cultuur. Tekent de Parkstad Limburg eigen identiteit, went ze er nog maar moeizaam aan zich ook op Zuid-Limburg schaal grote verantwoordelijkheid te weten. Niet omdat ze zelf zo nodig ‘moet’, maar omdat de esprit en energie juist hier ook daarvoor toekomst biedt. We zijn er nog lang niet, maar weten ons inmiddels meer en meer te weren. Temeer kunst en cultuur breder dan voorheen gedragen wordt en juist dat onderdeel van de stedelijke DNA is geworden. Bij de culturele instituten rust zware verantwoordelijkheid juist ook in deze zware tijden, waarbij veel participanten en initiatiefnemers zoekende zijn binnen nieuw gestelde en meer beperkende kaders. De Parkstedelijke veerkracht toont ook in Corona-tijd al boeiende facetten, maar ‘angst’ is nog een zware tegenstander.”‘Het Nieuwe Normaal’ is wekelijks op dinsdagavond vanaf 20:00 uur live te zien via de Facebook-pagina van poppodium NIEUWE NOR. Daarna blijft de uitzending beschikbaar op Facebook en wordt hij ook via het YouTube kanaal van de NIEUWE NOR aangeboden.


Meld je aan voor de nieuwsbrief