Inpoet Reünie 12
ft. Neon Electronics (BE), Zwaremachine (USA), Vuduvox (FR) + DJ Kitty
28 September 2019

Nieuwe Nor - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 15,00
avondkassa: € 17,50

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 03:00

Tickets

De twaalfde editie van de jaarlijkse 'Inpoet Reünie' vindt plaats op zaterdag 28 september. DJ Kitty selecteerde 3 internationale live-acts voor de aankomende editie. Neon Electronics is niet alleen de helft van het roemruchte electropostpunk duo The Neon Judgement, maar Dirk Da Davo's full-time project, met een nieuw album 'Apollo'. Zwaremachine uit Minneapolis, USA brengt minimale en militante EBM met darkwave-invloeden, waar het duo Vuduvox zich bedient van radicale electro-grooves en een flinke attitude onder het motto “no compromise, no surrender!”

DJ Kitty | 20:00 uur - 03:00 uur
Voor de twaalfde Inpoet Reünie selecteerde DJ Kitty drie internationale live-acts. Maar een 'Inpoet Reünie' is natuurlijk niet compleet zonder DJ Kitty achter de draaitafels, dus verwacht een lange dans-avond (van 20:00 uur tot 03:00 uur) met het beste wat de jaren 80, begin jaren 90 ons te bieden hadden op het gebied van New Wave, Gothic Rock, EBM, Industrial en meer van dat moois.Vuduvox (FR/BE) | 20:30 uur – 21:15 uur
VUDUVOX is een Frans/Belgisch duo dat een radicale electro-groove combineert met attitude en politiek incorrecte teksten. Het tweetal, dat eerder de naam BUZZ hanteerde, bestaat uit Jean-Christophe Van Thienen aka J-C en Olivier Thibaut (voorheen o.a. GrandChaos en Signal aout 42). Als motto hanteren de twee ‘arrogant bastards’: “no compromise, no surrender!” De oncompromisloze aanpak komt terug in de muziek die enerzijds industrieel is door de pulserende baslijnen en minimale drums en emotioneel wordt door ruige gitaren en angstige zang, resulterend in een claustrofobische en gekwelde sfeer.

Zwaremachine (USA) |21:45 uur – 22:30 uur
Zwaremachine is de muzikale uitlaatklep van beeldend kunstenaar Mach Fox uit Minneapolis. Onder zijn alias maakt hij Minimal Hypnotic Industrial Body Music. Het album ‘Be A Light’ kwam uit in 2018 en liet invloeden horen van Dive, The Klinik en Clock DVA. Hij giet de klassieke geluiden van de vroege EBM/industriële soundscapes in een modern productioneel jasje waarbij een experimentele aanpak niet schuwt. Zijn eerste Europese live-optredens in januari 2019 (o.a. op Downhill Festival) smaakten naar meer en daarom komt Zwaremachine op 28 september terug naar de NIEUWE NOR.Neon Electronics (BE, LIVE) | 23:00 uur – 00:00 uur
Dirk Da Davo is de helft van een van de meest invloedrijke bands uit het elektronische postpunklandschap, The Neon Judgement. Zijn live-project Neon Electronics krijgt de sinds enkele jaren de volledige aandacht. De nieuwe cd ‘Apollo’ (april 2019) werd opgenomen met Glenn Keteleer aka Radical G en bassist Pieter-Jan Theunis. De onderliggende boodschap - volg je eigen stem en laat ze vooral horen; laat je niet in slaap wiegen door de opium van de media - blijft meer dan ooit intact én relevant, en muzikaal klonk de groep nooit hechter. Elke track bezit een eigen ziel en klinkt dankzij de heldere maar krachtige productie als het resultaat van een stuwende noodzaak. Monolithische bassen pulseren de songs met koortsige vastberadenheid verder in de richting van een einder waar met wat geluk een sprankel hoop gloort. De kans lijkt klein, maar het móet. Er móet gereageerd worden, met de ogen wijd open. Met passie. Met inconvenient truths. En met songs die, explosief als RDX, uit het maquis opveren. "Apollo" is de belangrijkste industriële elektroplaat die u dit jaar zult horen.De Inpoet Reünie vindt plaats en wordt georganiseerd door de NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief