'Inpoet Reünie #10' ft. Front Line Assembly (CAN)
+ DJ Kitty & VJ Maurice
12 August 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 25,00
CJP: € 20,00
student: € 20,00
Avondkassa: € 27,5

Open 20:00 | Aanvang 21:00 | Einde 03:00

Tickets
Tijdschema: 20:00 uur DJ Kitty & VJ Maurice | 21:00 uur: Front Line Assembly | 22:30 uur - 03:00 uur: DJ Kitty & VJ Maurice
Voor de tiende verjaardag van de jaarlijkse 'Inpoet Reünie' halen we een bijzondere act uit Canada voor een exclusief optreden: Front Line Assembly. Geïnspireerd door de muziek van DAF, Portion Control, SPK en Liaisons Dangereuses, riep Bill Leeb de electro-industrial band in 1986 in het leven nadat hij uit Skinny Puppy stapte. Een 'Inpoet Reünie' is natuurlijk niet compleet zonder DJ Kitty achter de draaitafels, dus verwacht een lange nacht met het beste wat de jaren 80, begin jaren 90 ons te bieden hadden op het gebied van New Wave, Gothic Rock, EBM, Industrial en meer van dat moois. De kunst van het New Wave Café was namelijk om van het muzikale aanbod een avond te maken die stond als een huis!

Front Line Assembly
Bill Leeb startte Front Line Assembly (FLA) nadat hij in 1986 Skinny Puppy verliet. De sound van Canadese electro-industrial band heeft veel vroege elektronische en (post-) industriële invloeden, zoals Cabaret Voltaire, Portion Control, DAF, Test Dept, SPK en Severed Heads. Door het industriële uitgangspunt te combineren met elementen uit de elektronische body music (EBM) heeft FLA zijn eigen unieke sound ontwikkeld, die elk album weer verschilt, van gitaargericht tot drum&bass-achtig. De tracks zijn telkens stevig en dansbaar, maar hebben ook vaak een persoonlijke touch. Klassieke albums als ‘Gashed Senses & Crossfire' en ‘Caustic Grip’ hebben veel andere bands beïnvloed. Deze Canadese band komt op speciaal verzoek van Inpoet-DJ Kitty naar Heerlen. 

Inpoet Reünie
VJV (Vormingswerk Jong Volwassenen) Inpoet was in de jaren tachtig/begin jaren negentig een begrip in Heerlen en omstreken. Elke vrijdag was er een dansavond waarbij DJ Kitty, verstopt in een klein DJ-hok, de meest obscure platen draaide maar ook toegankelijker werk uit die periode. We hebben het over het New Wave Café (in de volksmond “Inpoet”) aan respectievelijk de Klompstraat en de Akerstraat 88 (van 1982 tot aan de sluiting in 1992). Op zaterdag 12 augustus 2017 neemt Kitty weer plaats achter haar draaitafels en herleven, voor de 10e keer, de oude Inpoet-tijden! Deze tiende 'Inpoet Reünie' zal weer een lange avond, van 20:00 uur tot 03:00 uur, vol herkenning worden. DJ Kitty zorgt voor muziek uit vervlogen tijden: het beste wat de jaren 80, begin jaren 90 ons te bieden hadden op het gebied van New Wave, Gothic Rock, EBM, Industrial en meer van dat moois.

De tiende Inpoet Reünie wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. DJ Kitty en VJ Maurice. De kaartverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief