'Inpoet Reünie #11' ft. Clock DVA (UK)
+ DJ Kitty & VJ Maurice
08 September 2018

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 12,50
CJP: € 10,00
student: € 10,00
Avondkassa: € 15

Open 20:00 | Aanvang 21:00 | Einde 04:00

Tickets
Tijdschema | 20:00 uur deuren open | 21:00 uur: Clock DVA | 22:10 uur: Inpoet Reünie ft. DJ Kitty | verwacht einde: 04:00 uur
De elfde editie van ‘Inpoet Reünie’ staat in het teken van een uniek optreden door het baanbrekende Britse industrial trio Clock DVA. De experimentele groep, opgericht in 1978 door Adi Newton en Steven Turner, trad in 2013 voor het laatst op in Nederland. Op zaterdag 8 september 2018 komt Clock DVA terug voor een exclusieve show in poppodium NIEUWE NOR. De Inpoet Reünie is natuurlijk niet compleet zonder DJ Kitty achter de draaitafels, dus verwacht een lange nacht met het beste wat de jaren 80, begin jaren 90 ons te bieden hadden op het gebied van new wave, gothic rock, EBM en industrial.

Clock DVA (UK)
Clock DVA geldt als een belangrijke en baanbrekende groepen uit de Britse industriële muziek in de jaren 80.  De band werd in 1978 gevormd door Adolphus "Adi" Newton en Steven "Judd" Turner. Misschien hebben ze nooit dezelfde legendarische status als Throbbing Gristle of Cabaret Voltaire bereikt, toch maakten ze deel uit van dezelfde beweging van kunstenaars en musici rondom Sheffield die de maatschappij confronteerden over hun burgerlijke ideeën over moraal, seksualiteit, politiek en kunst. Ze putten daarbij uit dezelfde muzikale vijver die Front 242 en Depeche Mode populair maakten; krachtige, rigide maar melodieuze electronica. Daarbij combineerde Clock DVA vervreemdende machinaal gemaakte muziek met diepe menselijke emoties.

Ook in Nederland werd de muziek van Clock DVA gewaardeerd. Zo noemt Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg de band in 2017 'het grote voorbeeld' voor zijn eigen band Terras Bangkok. Vaak stond Clock DVA echter niet in ons land; de show uit 1983 in Tivoli geldt volgens 3VOOR12 echter als een van de top 40 legendarische concerten in de Utrechtse poptempel; “vol was het niet, wel keihard en overdonderend. Iedereen die er was, vond het fantastisch”. Vervolgens gaf Clock DVA in 1993 legendarische optredens in Ekko en de Effenaar. Twintig jaar later, in 2013, waren ze voor het laatst te zien in Nederland tijdens Incubate Festival. En nu zijn ze terug in Nederland, voor een uniek, exclusief optreden tijdens weer een bijzondere editie van de Inpoet Reünie.Inpoet Reünie
VJV (Vormingswerk Jong Volwassenen) Inpoet was in de jaren tachtig/begin jaren negentig een begrip in Heerlen en omstreken. Elke vrijdag was er een dansavond waarbij DJ Kitty, verstopt in een klein DJ-hok, de meest obscure platen draaide maar ook toegankelijker werk uit die periode. We hebben het over het New Wave Café (in de volksmond “Inpoet”) aan respectievelijk de Klompstraat en de Akerstraat 88 (van 1982 tot aan de sluiting in 1992). Op zaterdag 8 september 2018 neemt Kitty weer plaats achter haar draaitafels en herleven, voor de 11e keer, de oude Inpoet-tijden! Deze elfde 'Inpoet Reünie' zal weer een lange avond, van 20:00 uur tot 04:00 uur, vol herkenning worden. DJ Kitty zorgt voor muziek uit vervlogen tijden: het beste wat de jaren 80, begin jaren 90 ons te bieden hadden op het gebied van New Wave, Gothic Rock, EBM, Industrial en meer van dat moois.De elfde Inpoet Reünie wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. DJ Kitty en VJ Maurice. De kaartverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief