jazzOUT!
met o.a. Stanley Clarke Band, Avishai Cohen Quartet, Michelle David, Jungle By Night, Ruben Hein...
17 November 2018

Limburgzaal / Theater Heerlen


JazzOUT! vindt plaats in Theater Heerlen. De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 39,00
CJP: € 19,50
student: € 19,50
Avondkassa: € 45

Open 18:30 | Aanvang 19:15 | Einde 01:00

Tickets
Met de komst van trompettist Mathias Eick, singer-songwriter Ruben Hein en Tyranni Flock is het programma van JazzOUT! 2018 bijna compleet! We maakten eerder de komst van o.a. Stanley Clarke Band, Avishai Cohen Quartet, Michelle David en Jungle By Night al bekend. In oktober worden de laatste namen toegevoegd.

Stanley Clarke
De viermaal Grammy Award-winnende bassist Stanley Clarke is nog altijd ongeëvenaard en wordt samen met Jacco Pastorius gezien als de belangrijkste jazzfusion bassist aller tijden. Hij werd bekend als bassist van Return To Forever rondom pianist Chic Corea en werkte onder meer met Quincy Jones, Stan Getz, Art Blakey, Paul McCartney, Jeff Beck, Aretha Franklin, Stevie Wonder en Herbie Hancock. In 1998 richtte hij zijn eigen Stanley Clarke Band op, waarmee hij deze zomer zijn nieuwe album ‘The Message’ uitbrengt. Op jazzOUT staat hij met een line-up bestaande uit jonge nieuwe jazz helden, waaronder toetsenisten Cameron Graves en Beka Gochishvili.Michelle David

Michelle David was al met haar Gospel Sessions in Heerlen te zien in de spiegeltent van Cultura Nova in 2016. Na de overwinning op Pinkpop keren ze terug naar Heerlen, in XL- formatie met blazerssectie. Op hun recent verschenen album ‘Vol. 3’ hoor je swingende gospel, gewikkeld in een dekentje van soul, blues, jazz en afrobeat.

Jungle By Night
Het negenkoppige ethio-jazzcollectief Jungle By Nightkomt ter gelegenheid van de presentatie van haar nieuwe album dat in het najaar verschijnt. De jonge band heeft zich bewezen als een internationale festivalhit met een swingende mix van afro-funk, Ethiopische jazz en pop.Avishai Cohen
Avishai Cohen (niet te verwarren met de gelijknamige bassist, ook uit Israël) is een van de grootste jazztrompettisten van de nieuwe generatie en een smaakmaker in de akoetsiche jazz. Hij stond al op alle grote jazzfestivals ter wereld, en komt nu eindelijk naar jazzOUT! ‘An instrumental master and a composer of vivid originality’, noemt The Guardian hem. The New York Times beschrijft hem als ‘an extravagantly skilled trumpeter […] relaxed and soulful.’ De Israëlier komt naar jazzOUT! met zijn Quartet waarmee hij in vorig jaar onder het label ECM zijn nieuwste album Cross My Hand With Silver opnam.

Ghost-Note

Multi-Grammy Award winnaars Robert Sput Searight and Nate Werth zijn het percussieduo van fusioncollectief Snarky Puppy. Met hun project Ghost-Note halen ze percussie uit de schaduw, waarbij ze aangevuld worden tot een zeskoppige band met onder de gelederen muzikanten die o.a. werkten met Prince! De titel van het recent verschenen album ‘Swagism’ zegt eigenlijk perfect wat hiervan het resultaat is; funky, groovend en eclectisch.

Mathias Eick
De Noorse trompettist en multi-instrumentalist Mathias Eick speelde vorig jaar al op jazzOUT! met Jaga Jazzist en komt dit jaar terug met zijn eigen Quintet. Zijn vierde album ‘Ravenburg’ kwam wederom uit op het Duitse kwaliteitslabel ECM en werd door de internationale pers met lof ontvangen. De subtiele arrangementen, spannende grooves en melodieuze solo’s, klinken doordacht en gestileerd. Een bijzonder plek in het kwintet heeft de jonge violist Håkon Aase, diens geluid op een eigenzinnige manier kleurt met de trompet. Mathias Eick werkte samen met jazz grootheden als Chick Corea, Manu Katché en Pat Metheny, maar net zo gemakkelijk met de Noorse rockband Motorpsycho.

Ruben Hein Solo
Het grote publiek kent hem vooral als de recente winnaar van Wie is de Mol, maar de liefhebber weet al lang dat Ruben Hein een van de grootste jazz talenten van Nederland is. Met zijn recent verschenen album ‘Groundwork Rising’ is de pianist en singer-songwriter terug na een lange tijd van afwezigheid. Was op zijn voorlaatste album nog vooral toegankelijke jazz-pop te horen, met Groundwork Rising laat Hein alle conventies los met een eigenzinnige, meer gelaagde pop plaat als resultaat. Op jazzOUT! brengt hij zijn liedjes in de puurste vorm, solo achter een vleugel.Amina Figarova
De internationaal gewaardeerde Azerbeidzjanse pianiste en componiste Amina Figarova werd opgeleid tot klassiek concertpianist, maar ontwikkelde tijdens haar opleiding aan het conservatorium in Rotterdam de liefde voor jazz. Ze komt naar jazzOUT! met haar New Yorkse sextet.

Tyranni Flock
Jazztoetsenist en EUJazz Award Winnaar Robert van Der Padt komt na zijn solo debuut op jazzOUT! dit jaar met zijn nieuwe band Tyranni Flock naar het festival. Vijf muzikanten uit verschillende muzikale achtergronden, brengen een frisse en vernieuwende sound met een combinatie van akoestische en elektronische instrumenten. De vernieuwingsdrang zit ook in de sterke en melodieuze composities die de band op haar eerste EP laat horen. Jazzism is al overtuigd: ‘Live a True Experience’.

JazzOUT! vindt plaats in diverse zalen in Theater Heerlen. De organisatie is ook in handen van Parkstad Limburg Theaters. Studententickets à €19,50 zijn geldig op vertoon van een studentenkaart of CJP-pas bij de entree.

Meld je aan voor de nieuwsbrief