Joy Division Undercover
'40 Years Unknown Pleasures' | + New Wave afterparty ft. DJ Pat
17 May 2019

NIEUWE NOR - zaal


Uitverkocht!
Open 20:00 | Aanvang 21:00 | Einde 23:00

Uitverkocht
Tijdschema: 20:00u deuren open / DJ Pat | 21:00u: Joy Division Undercover (verwacht einde: 22:30u.) | na afloop tot 03:00 uur: afterparty met DJ Pat (Femina)
In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum 'Unknown Pleasures' van de Britse band Joy Division verscheen. Het album wordt gezien als het begin van de New Wave beweging in de jaren 80 en beïnvloedde bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound, Interpol, Editors en tal van andere iconische bands van toen én nu. In het voorjaar van 2019 zal de band Joy Division Undercover - na 3 jaar - weer uitgebreid gaan touren, met Henk Koorn van Hallo Venray op gitaar en zanger Erny Green, wiens stem die van Ian Curtis op griezelige wijze evenaart.Joy Division Undercover (voorheen Closer To Curtis) zal een complete ode brengen. Naast een integrale uitvoering van Unknown Pleasures zal het tweede deel van de set bestaan uit even zoveel hoogtepunten uit het Joy Division repertoire. De band staat bekend om z´n extreem intensieve en oprechte performance, een perfecte livesound en obscure lichtshow/visuals. Tijdens eerdere tours van de band (voor het laatst in 2016) was het merendeel van de shows stijf uitverkocht.

Na afloop van het concert kan er nog gedanst worden op de beste alternatieve muziek van de 80's tot nu met DJ Pat.

Femina, wie is er niet ooit in de alternatieve danstempel van Heerlen geweest? DJ Pat, de laatste dj van Femina (resident 1990-1998) zal deze avond de new wave-afterparty vullen met donkere en dansbare nummers. Van de donkere Clan of xymox en synthywave van Nitzer Ebb (19 november in de Nieuwe Nor te zien!) tot de Belgische fuif-klassieker van Red Zebra zou je zomaar kunnen tegenkomen in zijn set. 'Het wordt een heerlijk alternatief dansfeestje’, aldus Pat!

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief