Klein.Berlijn 2019 - 'Local Heroes'
locatie: Schelmenhofje | Cultura Nova 2019
25 August 2019

Schelmenhofje


Gratis toegang!
Open 18:00 | Aanvang 19:00 | Einde 22:00

Gratis toegang

Zondag 25 augustus staat in het teken van Local Heroes met optredens van Limburgs aanstormend talent op gebied van muziek én poetry slam door Kunstbende Zomertour, waarna de dag wordt afgesloten door onze Artist In Residence, Elle Hollis, met een semi-akoestische set die ze ook in de IBA-bus op Pinkpop hebben gespeeld.

Kunstbende Zomertour [19.00 – 20.30]

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong, creatief talent tussen 13 en 18 jaar. Ieder jaar reist Kunstbende Limburg tijdens de zomermaanden langs verschillende festivals met hun ‘Kunstbende Zomertour’. Tijdens Cultura Nova komen ze naar Klein.Berlijn en schotelen ze een drietal muzikale talenten aan jullie voor: Jill van Loon (19.00 – 19.30), Aukje Hermans (19.30 – 20.00), en Niels Sievers (20.00 – 20.30).

Annika Segers [20.30 – 20.45]

Tijdens Local Heroes maken we een uitzondering en werken we voor de poetry slam niet samen met Borderlines, maar presenteert Kunstbende hun finalist taal: Annika Segers. Met haar ‘spoken word’ voordracht over treinreizen won zij de regiofinale en mocht ze optreden tijdens de landelijke finale van Kunstbende in de categorie taal.

Elle Hollis [21.00 – 21.45]

Elle Hollis schrijft catchy popsongs met frisse, elektronische sounds. Getypeerd door een mix van urban, dance en invloeden uit de Scandinavische popscene. Aanstekelijke songs, waar je niet stil op kan blijven zitten, in de stijl van o.a. Astrid S, Years&Years en NAO. Een contract bij één van de grootste publishing companies, Warner/Chappell, bracht haar al van Stockholm tot New York en LA. Als allereerste Artist In Residence van Parkstad Popstad sluit Elle Hollis deze avond vol aanstormend lokaal talent af.


___
Verrassende pop-up culturele hotspot tijdens Cultura Nova 2019!


Klein.Berlijn, de verrassende pop-up culturele hotspot van Heerlen, keert tijdens Cultura Nova terug op het Schelmenhofje. In samenwerking met het theaterfestival zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het pleintje aan de Pancratiusstraat van 24 augustus t/m 1 september zal bruisen van gratis activiteiten, zoals muziekoptredens, poëzie in samenwerking met Borderlines Poetry Slam, en voorproefjes van Mosae Zappa Festival en Popronde Heerlen. Op het Schelmenhofje in Heerlen waan je je tijdens Cultura Nova een klein beetje in hip Berlijn. Door de aankleding, diverse activiteiten en met mural ‘L’étranger’ van Os Gemeôs als blikvanger, proef je de sfeer van de vele culturele vrijplaatsen die de Duitse hoofdstad rijk is. Elke dag zijn er tijdens Klein.Berlijn muziek- en poëzie-optredens in een ander thema. 

De organisatie is in handen van poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Cultura Nova. 


Meld je aan voor de nieuwsbrief