Klein.Berlijn 2019 - 'Get Started'
locatie: Schelmenhofje | Cultura Nova 2019
29 August 2019

Schelmenhofje


Gratis toegang!
Open 18:00 | Aanvang 19:00 | Einde 22:00

Gratis toegang

Tijdens ‘Get Started’, de introductiedag voor nieuwe studenten van Hogeschool Zuyd in Heerlen, wordt Klein.Berlijn omgetoverd tot een thuishaven voor feest samen met Three Little Clouds en Jukebox, en onze nieuwe stadsdichters Jan Widdershoven en Anoek Hilt.

Jukebox [19.00 – 19.30 en 19.45 – 20.15]

Dit duo speelt bekende nummers in een akoestische versie. Als luisteraar ben je zelf verantwoordelijk voor de playlist van de avond en kies je je favoriete songs uit een lijst van bijna 100 nummers, of doe een suggestie! Wil je niet alleen luisteren naar de muziek maar ook meezingen met je favoriete nummer? Dan staat er een extra microfoon klaar zodat je iedereen kunt laten zien hoe goed jouw zangkunsten zijn!

Jan Widdershoven & Anoek Hilt [20.30 – 20.45]

In samenwerking met Borderlines presenteren we traditiegetrouw tijdens Klein.Berlijn iedere avond een andere poetry slammer. Tijdens ‘Get Started’ kun je genieten van maar liefst twee poetry slammers! Zowel stadsdichter Jan Widdershoven als jeugd-stadsdichter Anoek Hilt brengen jullie poëzie straight outta Heerlen.

Three Little Clouds [21.00 – 22.00]

Opeens waren ze daar. Binnen no time groeide het Amersfoortse Three Little Clouds uit tot dé hotste band van Midden-Nederland. Het zestal verovert in rap tempo de harten van tienermeisjes, hun vriendjes én hun moeders. Met hun opzwepende show toverden ze in 2018 festivalweides in het hele land om tot kolkende mensenmassa’s. Trek je dansschoenen aan, je shirt uit en funk it up!___
Verrassende pop-up culturele hotspot tijdens Cultura Nova 2019!


Klein.Berlijn, de verrassende pop-up culturele hotspot van Heerlen, keert tijdens Cultura Nova terug op het Schelmenhofje. In samenwerking met het theaterfestival zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het pleintje aan de Pancratiusstraat van 24 augustus t/m 1 september zal bruisen van gratis activiteiten, zoals muziekoptredens, poëzie in samenwerking met Borderlines Poetry Slam, en voorproefjes van Mosae Zappa Festival en Popronde Heerlen. Op het Schelmenhofje in Heerlen waan je je tijdens Cultura Nova een klein beetje in hip Berlijn. Door de aankleding, diverse activiteiten en met mural ‘L’étranger’ van Os Gemeôs als blikvanger, proef je de sfeer van de vele culturele vrijplaatsen die de Duitse hoofdstad rijk is. Elke dag zijn er tijdens Klein.Berlijn muziek- en poëzie-optredens in een ander thema. 

De organisatie is in handen van poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Cultura Nova.


Meld je aan voor de nieuwsbrief