Klein.Berlijn 2019 - 'Closing Party'
locatie: Schelmenhofje | Cultura Nova 2019
01 September 2019

Schelmenhofje


Gratis toegang!
Open 18:00 | Aanvang 19:00 | Einde 22:00

Gratis toegang

De laatste avond van Klein.Berlijn wordt afgesloten met de groovy muziek van oude bekenden. Sula is namelijk helemaal terug en maakt haar comeback tijdens Cultura Nova! Samen met Heerlenaren Gino Bombrini en Eric Brugmans blaast Thimo Gijezen de band nieuw leven in, waarbij ze live meespelen met vinyl-platen en jij getuige bent van live-remixen. Purple Sunday start de avond met funky pop/rock en poetry slammer Jo An Westerveld is ook weer terug op Klein.Berlijn!

Purple Sunday [19.00 – 19.30 en 19.45 – 20.15]
De Maastrichtse pop/rock-band Purple Sunday creëert met een reiskoffer, twee kleine versterkers en frontman Fabio dansbare, psychedelische ‘living room indie funk-pop’. Speciaal voor Klein.Berlijn treedt de band op in een akoestische setting die zo in je woonkamer zou kunnen passen.

Jo An Westerveld [20.30 – 20.45]
In samenwerking met Borderlines presenteren we traditiegetrouw tijdens Klein.Berlijn iedere avond een andere poetry slammer. Jo An is een performer, maker en dansdocent. Als uitvoerend, improviserend en makend performer wil zij mensen verwonderen, verbazen, wakker kussen en vriendelijk opschudden. Zij wil nieuwe werelden laten zien en zelfs creëren, en de echtheid van het leven in bijzondere jasjes gieten.

Sula [21.00 – 22.00]
Sula is een experimenteel hiphop-collectief waarbij de luisteraar net even over de randen van het genre getild wordt. Dit keer staat in hun show de platenspeler centraal. De meest obscure vinyltjes van over de hele wereld en van de afgelopen 60 jaar worden live verbouwd tot opzwepende, loungy of groovende, maar sowieso prikkelende live-remixes. De band bestaat uit Eric Brugmans (gitaar / basgitaar), Thimo Gijezen (keys / loop station), Gino Bombrini (drums / loop station) en een platenspeler, die voor gekke plaatjes zorgt.


___

Verrassende pop-up culturele hotspot tijdens Cultura Nova 2019!

Klein.Berlijn, de verrassende pop-up culturele hotspot van Heerlen, keert tijdens Cultura Nova terug op het Schelmenhofje. In samenwerking met het theaterfestival zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het pleintje aan de Pancratiusstraat van 24 augustus t/m 1 september zal bruisen van gratis activiteiten, zoals muziekoptredens, poëzie in samenwerking met Borderlines Poetry Slam, en voorproefjes van Mosae Zappa Festival en Popronde Heerlen. Op het Schelmenhofje in Heerlen waan je je tijdens Cultura Nova een klein beetje in hip Berlijn. Door de aankleding, diverse activiteiten en met mural ‘L’étranger’ van Os Gemeôs als blikvanger, proef je de sfeer van de vele culturele vrijplaatsen die de Duitse hoofdstad rijk is. Elke dag zijn er tijdens Klein.Berlijn muziek- en poëzie-optredens in een ander thema. 

De organisatie is in handen van poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Cultura Nova.


Meld je aan voor de nieuwsbrief