'Klein.Berlijn' - "Popronde Pre-Party" [Cultura Nova 2017]
met o.a. Jagd, Figgie & Beaux (i.s.m. Friendly Fire) + ‘PANDA’-antifest
24 August 2017

Schelmenhofje


Open 15:00 | Aanvang 17:00 | Einde 23:00

Gratis toegang
Het Schelmenhofje wordt tijdens Cultura Nova weer de chillste en meest verrassende culturele hotspot van Heerlen. In samenwerking met Cultura Nova zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het gezellige pleintje aan de Pancratiusstraat waarover L’Étranger uitkijkt, elke dag zal bruisen van verrassende en gratis toegankelijke muziekoptredens, performances, lezingen, workshops en films. De naam ‘Klein.Berlijn’ verwijst daarbij naar de sfeer van culturele vrijplaatsen zoals je deze kunt vinden in wereldsteden als Berlijn.

Het ene moment staat er nieuw hete band voor je neus, het andere moment staat collectief PANDA op de planken met haar theatrale poëzie. Een andere avond presenteert dance-organisatie Blend er haar nieuwste techno-talenten en tracks, maar het kan ook dat je je ineens in de RGB-disco bevindt waar drie verschillende dj-teams; Rood, Groen en Blauw, het tegen elkaar opnemen. En natuurlijk staat er een bijzonder speciaalbier voor je koud; voor het moment dat je klaar bent met meezingen en -swingen en even neerploft naast je vrienden op een van de banken.

Programma donderdag 24 augustus: 'Popronde pre-party'

Één maand voorafgaand aan Popronde Heerlen, die op zaterdag 23 september het centrum van Heerlen weer op stelten komt zetten, vindt deze 'Popronde Pre-Party' plaats, mede mogelijk gemaakt door boekingskantoor Friendly Fire dat drie van haar bands komt showcasen.

17.00 uur: BEAUX 

BEAUX is een jonge Utrechtse indiepopband opgericht op de Herman Brood Academie. De liedjes hebben een fijn stemgeluid om bij weg te dromen en speelse melodieën om je nieuwe danspasjes op te oefenen. BEAUX treedt tijdens 'Popronde Heerlen' op 23 september op in Café Amazing. Maar éérst krijg je een voorproefje op Klein.Berlijn.19.30 uur: Figgie
Nederlandstalige Indie-skater-rock band onder leiding van Paul Scheenstra. Figgie maakt alternatieve muziek met ritmisch gelaagde songs over Vincent, Nathalie, Matthijs, zwemmen, zoeken, kunnen en blijven. Inspiratie wordt gehaald uit bands als Porches, Unkown Mortal Orchestra en Foals. Helaas níet te zien tijdens Popronde Heerlen op 23 september, dus je móet hier wel bij zijn!20.30 uur: ‘PANDA’ – antifest
Tussen de Popronde-bands door gaan we op zoek naar haar identiteit van Heerlen. Want, is dat nu: Urban stad, Smart City, Groene Stad of Mijnstad? Al vele identiteiten werden over de stad gelegd om haar verleden en toekomst in te kaderen. Het Heerlense poëzie-collectief PANDA geeft een eigen, rauw-poëtische visie op de stad en gaat op zoek naar het "zijn" van Heerlen achter al die mogelijke identiteiten. Hun teksten en beelden bundelen ze uiteindelijk in een "Antifest". Tijdens Cultura Nova 2017 start PANDA haar onderzoek. Ze trekken door Heerlen, schrijven teksten, maken filmpjes. Op 24 Augustus presenteren ze een voorproefje van hun werk op Klein.Berlijn.

21.30 uur: Jagd
Harde indie, getypeerd door zware maar speelse baslijnen, scherpe en energieke gitaren, stuwende drums, rauwe vocalen en zo nu en dan een synthesizer. Jagd bouwde afgelopen jaar een reputatie op als intense live act en won de Amsterdamse Popprijs 2016, waar de jury werd overtuigd door "een bijzondere bak herrie met internationale potentie". Op 23 september tijdens Popronde Heerlen komt Jagd terug naar '3VOOR12'-podium in de NIEUWE NOR!Klein.Berlijn is tijdens Cultura Nova van zaterdag 19 augustus t/m zaterdag 26 augustus elke dag geopend vanaf 13:00 uur (weekend) / 15:00 uur (weekdagen) tot 23:00 uur. De toegang is gratis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief