'Klein.Berlijn' - "Mosae Zappa 045" [Cultura Nova 2017]
met o.a. Antoine Pütz + Discoboyz
21 August 2017

Schelmenhofje


Open 15:00 | Aanvang 17:00 | Einde 23:00

Gratis toegang
Het Schelmenhofje wordt tijdens Cultura Nova weer de chillste en meest verrassende culturele hotspot van Heerlen. In samenwerking met Cultura Nova zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het gezellige pleintje aan de Pancratiusstraat waarover L’Étranger uitkijkt, elke dag zal bruisen van verrassende en gratis toegankelijke muziekoptredens, performances, lezingen, workshops en films. De naam ‘Klein.Berlijn’ verwijst daarbij naar de sfeer van culturele vrijplaatsen zoals je deze kunt vinden in wereldsteden als Berlijn.

Het ene moment staat er nieuw hete band voor je neus, het andere moment staat collectief PANDA op de planken met haar theatrale poëzie. Een andere avond presenteert dance-organisatie Blend er haar nieuwste techno-talenten en tracks, maar het kan ook dat je je ineens in de RGB-disco bevindt waar drie verschillende dj-teams; Rood, Groen en Blauw, het tegen elkaar opnemen. En natuurlijk staat er een bijzonder speciaalbier voor je koud; voor het moment dat je klaar bent met meezingen en -swingen en even neerploft naast je vrienden op een van de banken.

Programma maandag 21 augustus: "Mosae Zappa 045"
De geest van Frank Zappa leeft voort in Zuid-Limburg dankzij Mosae Zappa 045, de organisatie achter het Mosae Zappa Festival ter ere van Frank Zappa (1940 – 1993). Zappa was een man van veel talenten: musicus, componist, zanger, producer, ontwerper, acteur en filmmaker. Hij stond bekend om zijn onafhankelijke geest en kritische opstelling tegenover de zogeheten gevestigde orde. Het Disco Boyz dj-team van Mosae Zappa 0450 komt op maandag 21 augustus een voorproefje geven op haar festival in november. Ook zijn er meerdere optredens, o.a. van gitarist Antoine Pütz.Méér Mosae Zappa 045? Mosae Zappa 045 presenteert op donderdag 21 september een avond vol avontuurlijke instrumentale muziek in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Op het programma staan optredens van het komische Franse jazz-metal trio Mörglbl en de Duits/Amerikaanse progressieve rockband Ape Shifter. De avond geldt als een voorproefje van het Mosae Zappa festival dat op 24 en 25 november weer ter ere van Frank Zappa (1940-1993) plaatsvindt in de Oefenbunker in Landgraaf en op diverse plekken in Heerlen.

Klein.Berlijn is tijdens Cultura Nova van zaterdag 19 augustus t/m zaterdag 26 augustus elke dag geopend vanaf 13:00 uur (weekend) / 15:00 uur (weekdagen) tot 23:00 uur. De toegang is gratis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief