'Klein.Berlijn' - "(Not Your Regular) Limburgse avond" [Cultura Nova 2017]
met o.a. Arno Adams, Baroesjko, jongNBEzuid
23 August 2017

Schelmenhofje


Open 15:00 | Aanvang 17:00 | Einde 23:00

Gratis toegang
Het Schelmenhofje wordt tijdens Cultura Nova weer de chillste en meest verrassende culturele hotspot van Heerlen. In samenwerking met Cultura Nova zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het gezellige pleintje aan de Pancratiusstraat waarover L’Étranger uitkijkt, elke dag zal bruisen van verrassende en gratis toegankelijke muziekoptredens, performances, lezingen, workshops en films. De naam ‘Klein.Berlijn’ verwijst daarbij naar de sfeer van culturele vrijplaatsen zoals je deze kunt vinden in wereldsteden als Berlijn.

Het ene moment staat er nieuw hete band voor je neus, het andere moment staat collectief PANDA op de planken met haar theatrale poëzie. Een andere avond presenteert dance-organisatie Blend er haar nieuwste techno-talenten en tracks, maar het kan ook dat je je ineens in de RGB-disco bevindt waar drie verschillende dj-teams; Rood, Groen en Blauw, het tegen elkaar opnemen. En natuurlijk staat er een bijzonder speciaalbier voor je koud; voor het moment dat je klaar bent met meezingen en -swingen en even neerploft naast je vrienden op een van de banken.

Programma woensdag 23 augustus: "(Not Your Regular) Limburgse Avond"

17.00 uur: Baroesjko
Baroesjko maakt dialectmuziek, oftewel ‘Sittardse wereldmuziek’, en is genomineerd voor de Jo Erens Pries, de onderscheiding voor vernieuwende/onderscheidende dialectmuziek.19.30 uur: jongNBEzuid
jongNBEzuid is een van de zes jong talent-ensembles van het Nederlands Blazers Ensemble; 10 gevorderde amateurs of beginnende conservatoriumstudenten tussen de 15 en 20 jaar uit de regio. Ze worden gecoacht door Willem van Merwijk (saxofonist van het NBE) en treden verschillende keren per seizoen op, met het NBE en enkele concerten bij hen in de buurt. jongNBEzuid speelt een breed repertoire van klassieke meesterwerken tot avontuurlijke eigentijdse (pop)muziek.

21.00 uur: Arno Adams
De Belfeldenaar presenteerde afgelopen mei in poppodium NIEUWE NOR zijn nieuwe muziek tijdens een mooie showcase. Tijdens Klein.Berlijn treedt deze Limburgstalige troubadour in vierkoppige bezetting op.Klein.Berlijn is tijdens Cultura Nova van zaterdag 19 augustus t/m zaterdag 26 augustus elke dag geopend vanaf 13:00 uur (weekend) / 15:00 uur (weekdagen) tot 23:00 uur. De toegang is gratis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief