'Klein.Berlijn' - "Groove ‘n Gypsy" [Cultura Nova 2017]
met o.a. Moro Allez +Torunski Brothers A-Range + Merlijn Huntjens
19 August 2017

Schelmenhofje


Open 13:00 | Aanvang 16:00 | Einde 23:00

Gratis toegang
Het Schelmenhofje wordt tijdens Cultura Nova weer de chillste en meest verrassende culturele hotspot van Heerlen. In samenwerking met Cultura Nova zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het gezellige pleintje aan de Pancratiusstraat waarover L’Étranger uitkijkt, elke dag zal bruisen van verrassende en gratis toegankelijke muziekoptredens, performances, lezingen, workshops en films. De naam ‘Klein.Berlijn’ verwijst daarbij naar de sfeer van culturele vrijplaatsen zoals je deze kunt vinden in wereldsteden als Berlijn.

Het ene moment staat er nieuw hete band voor je neus, het andere moment staat collectief PANDA op de planken met haar theatrale poëzie. Een andere avond presenteert dance-organisatie Blend er haar nieuwste techno-talenten en tracks, maar het kan ook dat je je ineens in de RGB-disco bevindt waar drie verschillende dj-teams; Rood, Groen en Blauw, het tegen elkaar opnemen. En natuurlijk staat er een bijzonder speciaalbier voor je koud; voor het moment dat je klaar bent met meezingen en -swingen en even neerploft naast je vrienden op een van de banken.

Programma zaterdag 19 augustus: 'Groove 'n Gypsy'

16.00 uur: Torunski Brothers A-Range
Piotr Torunski (bas, klarinet en electronica) en Mike Roelofs (Fender Rhodes en electronica) spelen jazz i.c.m. electronica. 20.00 uur: Merlijn Huntjens
Actuele, grappige, spannende en passionele poëzie van onze Heerlense stadsdichter.

21.00 uur: Moro Allez
Moro Allez is een live remix band bestaande uit DJ Slam The Fla, muziekgroep Adell Trio en artiest Jeroen Sarkol. De vijf leden brengen samen een unieke mutli-disciplinaire ervaring die is geïnspireerd door Django Reinhardt: oude gypsy-gitaar-nummers worden gemixt met moderne dance en live graffiti-kunst op het podium.Klein.Berlijn is tijdens Cultura Nova van zaterdag 19 augustus t/m zaterdag 26 augustus elke dag geopend vanaf 13:00 uur (weekend) / 15:00 uur (weekdagen) tot 23:00 uur. De toegang is gratis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief