'Klein.Berlijn' - "Funk 'n Soul" [Cultura Nova 2017]
met o.a. Floatmonki, Supermoon, Merlijn Huntjens
26 August 2017

Schelmenhofje


Open 13:00 | Aanvang 16:00 | Einde 23:00

Gratis toegang
Het Schelmenhofje wordt tijdens Cultura Nova weer de chillste en meest verrassende culturele hotspot van Heerlen. In samenwerking met Cultura Nova zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het gezellige pleintje aan de Pancratiusstraat waarover L’Étranger uitkijkt, elke dag zal bruisen van verrassende en gratis toegankelijke muziekoptredens, performances, lezingen, workshops en films. De naam ‘Klein.Berlijn’ verwijst daarbij naar de sfeer van culturele vrijplaatsen zoals je deze kunt vinden in wereldsteden als Berlijn.

Het ene moment staat er nieuw hete band voor je neus, het andere moment staat collectief PANDA op de planken met haar theatrale poëzie. Een andere avond presenteert dance-organisatie Blend er haar nieuwste techno-talenten en tracks, maar het kan ook dat je je ineens in de RGB-disco bevindt waar drie verschillende dj-teams; Rood, Groen en Blauw, het tegen elkaar opnemen. En natuurlijk staat er een bijzonder speciaalbier voor je koud; voor het moment dat je klaar bent met meezingen en -swingen en even neerploft naast je vrienden op een van de banken.

Programma zaterdag 26 augustus: "Funk 'n Soul'

16.00 uur: Supermoon
Het fenomeen 'moonstruck future funk': een dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen. Dit alles verzorgd door vijf instrumentalisten, waarvan drie de vocalen voor hun rekening nemen. Supermoon haalt inspiratie voor hun dansbare, funky popsongs uit bands als Crosby, Stills & Nash, Jon Cleary, Blowbeat en The Meters. Nadat hun optreden tijdens Wheels 'n Bites Heerlen helaas niet kon doorgaan, komt de band tijdens Cultura Nova éindelijk naar Heerlen: Supermoon is coming for you! 20.00 uur: Merlijn Huntjens

Actuele, grappige, spannende en passionele poëzie van onze Heerlense stadsdichter.

21.00Floatmonki
Deze uit Amsterdam afkomstige future-soul band Floatmonki bestaat uit (ex-)studenten van Conservatorium Amsterdam. Floatmonki is  het geesteskind van zangeres en liedjesschrijver Donna van Dijck. In haar muziek gaat het over wedergeboorte, ontdekken, en ijver. De melodieën zijn vurige, verwoven met scherpe harmonieën en worden ondersteund door een medogenloze ritme-sectie.Klein.Berlijn is tijdens Cultura Nova van zaterdag 19 augustus t/m zaterdag 26 augustus elke dag geopend vanaf 13:00 uur (weekend) / 15:00 uur (weekdagen) tot 23:00 uur. De toegang is gratis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief