'Klein.Berlijn' - "Jazz ‘n Gypsy" [Cultura Nova 2017]
met o.a. Bombrini Circus + Cast Glass
20 August 2017

Schelmenhofje


Open 13:00 | Aanvang 16:00 | Einde 23:00

Gratis toegang
Het Schelmenhofje wordt tijdens Cultura Nova weer de chillste en meest verrassende culturele hotspot van Heerlen. In samenwerking met Cultura Nova zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het gezellige pleintje aan de Pancratiusstraat waarover L’Étranger uitkijkt, elke dag zal bruisen van verrassende en gratis toegankelijke muziekoptredens, performances, lezingen, workshops en films. De naam ‘Klein.Berlijn’ verwijst daarbij naar de sfeer van culturele vrijplaatsen zoals je deze kunt vinden in wereldsteden als Berlijn.

Het ene moment staat er nieuw hete band voor je neus, het andere moment staat collectief PANDA op de planken met haar theatrale poëzie. Een andere avond presenteert dance-organisatie Blend er haar nieuwste techno-talenten en tracks, maar het kan ook dat je je ineens in de RGB-disco bevindt waar drie verschillende dj-teams; Rood, Groen en Blauw, het tegen elkaar opnemen. En natuurlijk staat er een bijzonder speciaalbier voor je koud; voor het moment dat je klaar bent met meezingen en -swingen en even neerploft naast je vrienden op een van de banken.

Programma zondag 20 augustus: 'Jazz 'n Gypsy'

16.00 uur: Cast Glass
Cast Glass is het muzikale geesteskind van het Duits-Nederlandse componistenduo Marco Mlynek & Marc Alberto (o.a. saxofonist bij Jett Rebel). Met een mini-orkest van orchestrale instrumenten en live-gespeelde electronica, bouwt Cast Glass muzikale werelden waarin je oneindig veel ontdekkingen kunt vinden. De unieke taal van Cast Glass is niet te vangen in een simpele “crossover”; Minimal, folk, neo-klassiek en Electronica, Jazz, Impro en zelfs een vleugje Hip hop zijn in een vanzelfsprekend geheel samengesmolten in de arrangementen van Mlynek & Alberto. Klinkt moeilijk, is het niet – alle nummers zijn aanstekelijke popliedjes.21.00 uur: Bombrini Circus
Geïmproviseerde waanzin van het Bombrini Circus, bekend van Klein.Berlijn tijdens Wheels ‘n Bites en vanwege het succes terug tijdens Cultura Nova: Angelo, Massimo & Gino Bombrini (o.a. Skip&Die, Pete Philly).

Klein.Berlijn is tijdens Cultura Nova van zaterdag 19 augustus t/m zaterdag 26 augustus elke dag geopend vanaf 13:00 uur (weekend) / 15:00 uur (weekdagen) tot 23:00 uur. De toegang is gratis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief