'IBA Kloostersessie' ft. Emily Jane White
+ Man From The South
04 December 2019

Savelbergklooster


Alle leeftijden / Kaartverkoop is direct gestart.
Voorverkoop: € 14,00
Avondkassa: € 16,00
CJP/Student: € 12,00

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 22:30

Tickets


Dit concert vindt plaats in het Savelbergklooster, Gasthuisstraat 2 in Heerlen.

Tijdsplanning:  19.30u Deuren open  |  20u Man From The South  |  21u Emily Jane White

Debuutalbum ‘Dark Undercoat’ (2007) liet de wereld kennismaken met het gevoelige muzikale universum van Emily Jane White. Inderdaad, universum, want de Californische lijkt soms niet van deze planeet. Met haar liedjes legt ze een betoverende schoonheid, zachte melancholie en een fijngevoeligheid aan de dag waar je je als luisteraar simpelweg niet tegen kunt verzetten. Meer dan een decennium is er sinds haar eerste plaat verstreken en in die periode heeft White een discografie opgebouwd waarmee ze zich als singer-songwriter op de internationale kaart heeft gezet. Dit najaar verschijnt een nieuw album, haar zesde, waarop ze op hoopgevende wijze een stem geeft aan het gevoel van leven op een planeet die op de rand van vernietiging staat.

Met haar feeërieke stem gidst ze de luisteraar door griezelige landschappen, grotten van reverb, kerkorgelklanken en synth arpeggio's. In de mix van elektronische en akoestische instrumenten geeft de unieke altstem van White de zware melancholie een ontroerende lichtheid. White weet zich in haar filmische presentatie van dynamische songwriting gesteund door orkestrale percussie, strijkers, zware gitaren en koorstemmen.

De release van het nieuwe album komt ze 4 december speciaal met jou delen in een intieme kloostersessie! (max. 75 plekken)Voor liefhebbers van Marissa Nadler, Chelsea Wolfe, PJ Harvey en Alela Diane

support: Man From The South
Het derde album van Man From The South (a.k.a. Paul van Hulten, ja die van Woody & Paul en bassist van S.T. Cordell) heet 'The disappearance of man from the south' en toont opnieuw de intensiteit van deze Eindhovense zanger. Verwacht zeker geen stijlbreuk, maar wel een pak prachtige liedjes met als basis vreemde romantische sfeertjes die in elkaar overgaan als een film van David Lynch. Mooi, intens en uniek. Een no-brainer voor fans van Townes van Zandt, Jason Isbell en Bonnie ‘Prince’ Billy.Deze Kloostersessie vindt plaats in de kapel van het Savelbergklooster (Gasthuisstraat 2, Heerlen) en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief