'Kloostersessie' ft. Chantal Acda
+ Aïcha Cherif + DJ 45Frank [powered by ‘(h)ear - experimental audio research’]
02 May 2017

Savelbergklooster


voorverkoop: € 10
CJP: € 6
student: € 6
Avondkassa: € 12

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Tickets


Dit concert vindt plaats in het Savelbergklooster.

Voorafgaand aan deze Kloostersessie biedt De Twee Gezusters een Vlaams driegangenmenu voor € 8,50. Meer info.

Met de ‘Kloostersessies’ presenteert poppodium NIEUWE NOR in samenwerking met ‘DE TWEE GEZUSTERS’ intieme concerten in de prachtige setting van de kapel van het Savelbergklooster. Rustgevende zit-concerten van artiesten in kleine semi-akoestische setting voor een klein aandachtig luisterpubliek. Op dinsdag 2 mei speelt de Belgisch-Nederlandse Chantal Acda, samen met drummer Eric Thielemans, persoonlijke songs vol fijne laagjes en kwetsbaarheid. Op zoek naar magie in hemelse sferen!


Haar zang is zalvend, de muzikale begeleiding is weids en beeldend. Experimentele stukken met loops en samples wisselt ze vakkundig af met kwetsbare folkliedjes, die ze op sokken voor het voetlicht brengt”, aldus The Daily Indie over haar optreden tijdens het festival ‘Explore The North’.

Chantal Acda werd geboren in Helmond en verhuisde op haar eenentwintigste naar België, waar zij naast haar solo-werk ook actief is binnen verschillende andere formaties zoals Isbells, True Bypass en Marble Sounds. In 2010 bracht ze haar derde album, ‘With Our Heads In The Clouds And Our Hearts In The Fields’, uit die tot stand kwam met medewerking van Adam Wiltzie (Stars Of The Lid, A Winged Victory For The Sullen). Hierna volgde de albums ‘Let Your Hands Be My Guide’ en ‘Chantal Acda - Live In Dresden’. Na het opnemen van ‘Let Your Hands Be My Guide’ wist Acda direct dat de muzikale band die tijdens het opname-proces was ontstaan met Peter Broderick and Shahzad Ismaily een voor het leven is. Het was dan ook niet meer dan logisch om voor haar nieuwste album ‘The Sparkle In Our Flaws’ (2015) weer met dit tweetal samen te werken.

Op 21 april a.s. verschijnt ‘Bounce Back’, het derde soloalbum van Chantal Acda. Deze plaat is haar ode aan verwantschap, connectie en contact. Een lange zoektocht ging vooraf aan de opnames van ‘Bounce Back’. Zo ging Chantal spelen in huiskamers, zodat er gedeeld kon worden in de meest directe vorm. Er werd verteld en geluisterd. Deze verhalen hebben mede de plaat gevormd. ‘Bounce Back’ is ontstaan vanuit een besef dat de veranderende wereld om een nieuwe positie vraagt. Het album, dat uitkomt op Glitterhouse Records, werd geproduceerd door Phill Brown, onder meer bekend als producer van Talk Talk, Mark Hollis en Bob Marley. Samen met drummer Eric Thielemans (o.a. EARR, Tape Cuts Tape, Jozef Dumoulin Trio) presenteert Chantal Acda haar nieuwe album tijdens de Kloostersessie op dinsdag 2 mei 2017.support: Aïcha Cherif
“Als Lianne La Havas en Jeff Buckley een kind zouden krijgen ...”, aldus de juryleden tijdens Kunstbende. Aïcha Cherif schrijft intense – dan weer ingetogen – songs met een sterk melancholische sfeer. Met het nummer ‘Change’ won de Maastrichtse de landelijke finale van Kunstbende 2016. Vorig jaar was Aïcha Cherif ook al te zien in het Savelbergklooster; toen als voorprogramma van Qeaux Qeaux Joans. Dit beviel Qeaux Qeaux zo goed, dat Aïcha werd uitgenodigd om een dag later in Het Koorenhuis in Den Haag wéér haar support te verzorgen.


 
DJ 45Frank
Met zijn mobiele platenspeler zorgt DJ 45Frank voor de passende plaatjes voorafgaand, tussendoor en na afloop van Chantal Acda en Aïcha Cherif. Frank neemt weer een keur aan bekende en minder bekende muziek mee, waarbij – deze keer – vrouwelijke artiesten centraal staan. 

Dit concert vindt plaats bij ‘de TWEE gezusters’ op locatie Savelbergklooster, dat zich praktisch naast de NIEUWE NOR bevindt, en is powered by ‘(h)ear - experimental audio research’. De organisatie is in handen van de NIEUWE NOR en de voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief