IBA Kloostersessie ft. Willie Watson
[i.s.m. Dutch Mountain Film Festival] + DJ 45Frank
03 November 2019

Savelbergklooster


Alle leeftijden / Dit concert is uitverkocht.
voorverkoop: € 12,50
avondkassa: € 15,00
student/cjp: € 10,00

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Uitverkocht
Dit concert vindt plaats in het Savelbergklooster, Gasthuisstraat 2 in Heerlen // 19:30 uur deuren open - DJ 45 Frank / 20:30 uur - 22:00 uur Willie Watson / 22:00 uur - 23:00 uur DJ 45 Frank

Willie Watson is een échte  ‘American Folksinger’: reiziger, zanger en verhalenverteller, het zit allemaal in deze oorspronkelijk uit de heuvels van de staat New York afkomstige muzikant. Hij werd bekend als oprichter van de Old Crow Medicine Show, waar hij tot 2011 deel van uitmaakte. Je kunt hem ook kennen van zijn filmdebuut afgelopen jaar als “The Kid” in The Coen Brothers film The Ballad of Buster Scruggs. Waar hij natuurlijk ook te horen is in de soundtrack van de film. 

Als gitaar-en banjoman is hij vooral een ware revivalman. Op zijn platen Folksinger Vol. 1 & 2 laat hij southern gospel, railroad songs, Delta blues, Appalachian music en Ierse fiddle tunes moeiteloos samensmelten. Watson roept perfect de sfeer van oude tijden op maar geeft er altijd zijn eigen draai aan. Met zijn prachtige stem inclusief lichte vibratie weet hij met zijn muziek verhalen op emotionele wijze over te brengen op het publiek. Je ziet deze rasechte roots-artiest op 3 november 2019 tijdens een intieme Kloostersessie in het sfeervolle kapel van het Savelbergklooster (max 75 bezoekers). DJ 45 Frank verzorgt een mooie selectie van americana én mountain songs op vinyl-singles.

Het concert van Willie Watson vindt plaats binnen het internationale bergfilmfestival Dutch Mountain Film Festival (DMFF) dat van 29 oktober t/m 3 november plaatsvindt in Heerlen. Willie Watson is namelijk dé hedendaagse vertolker van Mountain Music (ook: Old-Time Music), folk die zich ontwikkelde uit de Britse en Europese roots van de nieuwe bewoners van Noord-Amerika.
Voor het volledige programma van DMFF, zie: https://www.dmff.eu.


Meld je aan voor de nieuwsbrief