Lambchop (USA) [Cultura Nova 2017]
[locatie: Royal Theater]
22 August 2017

Royal Theater


voorverkoop: € 25
Avondkassa: € 25

Open 19:30 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Tickets
Dit concert vindt plaats in het Royal Theater in Heerlen. De kaartverkoop via de kanalen van de NIEUWE NOR is gestopt. Er zijn nog kaarten beschikbaar via Parkstad Limburg Theaters.

De Amerikaanse alternatieve country band Lambchop komt naar Heerlen tijdens Cultura Nova 2017. Het uit Nashville afkomstige collectief rondom muzikant Kurt Wagner geeft een concert op 22 augustus in het monumentale leegstaande Royal Theater in Heerlen. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR.

Lambchop is het los-vaste collectief met zanger en songwriter Kurt Wagner als creatieve spil. De band staat bij liefhebbers bekend om hun bezwerende aan Americana gelieerde muziek, waarbinnen ook uitstapjes gemaakt worden naar post-rock, soul en elektronica. Sinds debuutalbum ‘I Hope You’re Sitting Down’ uit 1994 heeft de band een grote fanschare opgebouwd. Dat Lambchop moeilijk in een hokje te stoppen is bewijst het in november verschenen album ‘FLOTUS’ (For Love Often Turns Us Still). Hierop klinkt de band elektronischer dan ooit. Wagner liet zich voor de plaat inspireren door moderne hiphop, soul en rhythm & blues. De lovende recensies prijzen het ambachtelijk songwriterschap en de experimenteerdrift, waarmee Lambchop na 25 jaar nog onverminderde actueel is.Als locatie voor het concert kiest Cultura Nova voor het Royal Theater in Heerlen. Het in 1937 door Frits Peuts ontworpen theater diende ruim 70 jaar als bioscoop en staat sinds 2014 leeg. Dankzij de monumentale status heeft het theater van binnen en buiten nog dezelfde uitstraling als in 1937, wat het een unieke locatie maakt voor dit concert.

Dit concert wordt georganiseerd door Cultura Nova Festival i.s.m. Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR in het Royal Theater in Heerlen. De kaartverkoop via poppodium NIEUWE NOR is gestopt. Via Parkstad Limburg Theaters zijn nog kaarten verkrijgbaar.


Meld je aan voor de nieuwsbrief