Lucas Hamming
+ Jasper Erkens (BE)
10 November 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 17,00
CJP: € 15,00
student: € 15,00
Avondkassa: € 17

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets


Tijdschema | 20:00 uur deuren open | 20:30 uur - 21:00 uur: Jasper Erkens | 21:30 uur: Lucas Hamming (verwachte eindtijd: 23:15 uur). Er zijn nog tickets aan de avondkassa
De 23-jarige Lucas Hamming zit beslist niet stil. In het vorige seizoen was hij huisartiest bij DWDD, deed hij een show in de grote zaal van Paradiso onder de naam Lucas Hamming XL en leverde hij met 'Are You With Me' het themalied van 3FM Serious Request. Met alle ogen op hem gericht trok de singer-songwriter zich de afgelopen tijd terug in de Ardennen om te werken aan zijn tweede album. Dat kreeg de naam 'Luck Is For Suckers' en heeft een andere sfeer en geluid dan debuut HAM. Het is allemaal wat venijniger dan voorheen, maar wel nog net zo ambitieus en impulsief. Tijdens het vervolg van de albumtour in het najaar van 2017 komt Lucas Hamming terug naar Heerlen om te laten horen welke ontwikkeling hij in twee jaar heeft doorgemaakt. Support: Jasper Erkens.

Lucas Hamming
Op jonge leeftijd begon Lucas Hamming al met het maken van muziek en nog steeds blijft hij zichzelf doorontwikkelen. Naar eigen zeggen gaat zijn tweede album dan ook anders klinken dan debuutalbum 'Ham' (2015). Luck Is For Suckers heeft ambitie enimpulsiviteit als tekstuele rode draad door de tien tracks lopen. Maar het is géén conceptalbumwaarschuwt hij bij voorbaat. ‘Het concept?’ vraagt hij. ‘Dat ben ik zelf.’Tussen album een en twee in is er duidelijk ook wel iets gebeurd. Wat we te horen krijgen is eenzelfbewuste jongeman van 23, die een enorme artistieke ontwikkeling heeft doorgemaakt in de amperanderhalf jaar sinds zijn debuut. Met zijn vaste band en wederom producer Jurriaan Sielcken achter deknoppen heeft Luck Is For Suckers een andere sfeer en geluid dan HAM. Het is allemaal wat venijnigerdan voorheen wat ze ervan gemaakt hebben daar in de in de Gam Studios in Waimes in de Ardennen.De eerste twee tracks Be Good Or Be Gone en Method To My Madness zijn nerveuzer en indringender,zowel qua melodie als qua ritme. Ze klinken onontkoombaar, als absolute topsingles voor de radio.Voor het artwork, een prachtfoto van Sanja Marušić uit de serie Flowers in December, is dezelfdeomschrijving toepasbaar. Lucas is gegrepen door het beeld, de verbeeldingskracht en het retro-effect.Terug naar de muziek op het lekker compacte album van iets meer dan een half uur lang. TemporaryRemedy gaat over alle gedachtes die spontaan in hem opkomen. ‘Ik ben behalve ambitieus ook nogalimpulsief. Dat liedje gaat over van alles dat als een tijdelijk medicijn kan functioneren. Dat mag iedervoor zich invullen.’ Discussies over toekomstige singles zijn ook een leuk gezelschapsspelletje. Jebegint je haast al af te vragen hoe lang album nummer drie op zich zal laten wachten? Lucas Hammingis niet af te remmen. Ambitie en impulsiviteit, we zeiden het al. Waar gaat dat ophouden?support-act: Jasper Erkens (BE)
Hij had vóór zijn 18de verjaardag al een M(usic)I(ndustry)A(ward), drie TMF-awards, een handvol dikke radiohits (‘Waiting Like A Dog’!), een show op Rock Werchter en een ‘most downloaded’-debuutplaat ‘The Brighter Story’ op iTunes op de kerfstok. Verkaste alsnog naar de fameuze BRIT School in Londen om zijn songwriting-skills aan te scherpen, ging vorig jaar zijn ALTREGO-cape even terug aan de kapstok om vanuit Amsterdam onder eigen naam nieuwe muziek te bedisselen. ‘Nothing Could Stop Us’ & ‘Hop On The Rhythm’ zijn alvast frisse oorwurmen als voorloper van Erkens’ langverwachte tweede langspeler dit najaar.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief