Mister and Mississippi
+ Ed Bahonie
22 December 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 14,00
CJP: € 11,50
student: € 11,50
Avondkassa: € 16

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets


Tijdschema: 20:00u. deuren open | 20:30u. -21:00u. Ed Bahonie | 21:30u. Mister & Mississippi (verwacht einde: 22:45u.)
Een licht-psychedelische popplaat die duidelijk werd geïnspireerd door de betere indie- en dreampop van vandaag”, aldus muziekblad OOR over 'Mirage', het derde album van Mister and Mississippi. Op vrijdag 22 december presenteert de Utrechtse band haar nieuwe muzikale koers en richting in poppodium NIEUWE NOR. Verwacht donkere synths en dynamische songs die rivaliseren met de beste wave-electro uit de jaren ’80.

Op het derde album 'Mirage' wordt het geluid gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synths, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieën en sterke vocalen. In opbouw, dynamiek en climax is Mister and Mississippi venijniger dan ooit en blijft er weinig over van de rustige indie-folk-sound die de eerste albums kenmerkte. Met sterke songstructuren en veel aandacht voor arrangement en productie kan dit album tot de verrassingen van 2017 gaan behoren.

In de zomer van 2016 heeft de band er bewust voor gekozen om het nieuwe album in thuisstad Utrecht op te nemen. Veel tijd, geen stress, ontdekking boven deadline. Voor een lange periode trok het viertal zich terug in Kytopia met producer Simon Akkermans om te schaven aan de songs en om diepgang, urgentie en zeggingskracht te realiseren. Uren, dagen en weken zijn besteed aan het realiseren van een coherente sound, die ook in variatie en dynamiek kan blijven boeien. Op het gebied van synths is Kytopia een snoepwinkel waarin je dan snel kunt verdwalen en dat heeft ertoe geleid dat enkele liedjes de eindstreep niet hebben gehaald, terwijl andere aan kracht en impact hebben gewonnen. Juist die zoektocht levert spannende lagen op en zorgt ervoor dat de songs binnen komen, zich onder de huid nestelen en hardnekkig in je hersenen opspelen. Op andere momenten treedt de band met open vizier ten strijde en is de sound meer lucide en transparant, zonder ook maar een moment saai en voorspelbaar te worden.

 
Met dit album slaat Mister and Mississippi geen nieuw hoofdstuk open, maar is het viertal begonnen aan een nieuw en ander boek. Dat zal ook gevolgen hebben voor de liveshows, waar de band een steviger geluid zal neerzetten, ondersteund door een meer dynamische, visuele beleving. Daar heeft de band voldoende ervaring en bagage voor na diverse clubtours in binnen- en buitenland en festivalshows op onder andere Lowlands, Paaspop, Eurosonic Noorderslag, SXSW en Rolling Stone Weekender. En met het gezegde "je bent zo goed als je laatste plaat" zijn ook de Edison en 3FM Award voor even verwijderd van de schoorsteenmantel. Een mooie herinnering aan het verrassende debuutalbum en die moeilijke tweede, maar nu is het tijd voor die derde om zich te gaan bewijzen!

support: Ed Bahonie
Ed Bahonie, ooit een rockster met optredens op vele podia in binnen- en buitenland, werd synthesizer-songwriter. Hij trok zich terug in een Frans klooster en een landelijk huisje net buiten Berlijn om eigen tracks te schrijven. Dit najaar neemt hij deel aan het rondreizend muziekfestival Popronde en verschijnt zijn debuut-album ‘Urban Apostle’.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop start donderdag 25 mei a.s. om 10.00u.

Meld je aan voor de nieuwsbrief