Mosae Zappa 045 presents: Mörglbl (FR)
+ Ape Shifter (DE) + The Disco Boyz
21 September 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 15,00
CJP: € 10,00
student: € 10,00
Avondkassa: € 17,5

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdchema: 19:30 uur: deuren open / The Disco Boyz | 20:00 uur - 20:50 uur Ape Shifter | 21:30 uur - 23:00 uur Mörglbl | na afloop: The Disco Boyz
Vooraf een hapje eten? Wij adviseren deze avond Brasserie Mijn Streek!

Mosae Zappa 045 presenteert op donderdag 21 september een avond vol avontuurlijke instrumentale muziek in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Op het programma staan optredens van het komische Franse jazz-metal trio Mörglbl en de Duits/Amerikaanse progressieve rockband Ape Shifter. De avond geldt als een voorproefje van het Mosae Zappa festival dat op 24 en 25 november weer ter ere van Frank Zappa (1940-1993) plaatsvindt in de Oefenbunker in Landgraaf en op diverse plekken in Heerlen.

Mörglbl (FR)
“Does Humor Belong In Music?” vroeg Frank Zappa zich af. Het antwoord op dit vraag komt uit Frankrijk en draagt de onuitspreekbare naam Mörglbl. Een jazzmetal-trio onder leiding van muzikaal genie Christophe Godin dat zich niet alleen in zowel in haar muziek, maar ook in titels, neem “Jazz For The Deaf” en “Tea Time For Punks”, bedient van een flinke scheut humor. De virtuoze muziek wordt volledig instrumentaal uitgevoerd en is smullen voor liefhebbers van progressieve muziek. Fans van Allan Holdsworth, Steve Vai, maar ook een band als Primus komen aan hun trekken bij de dynamische optredens van het trio.



Ape Shifter (DE/USA)
Als tweede band staat Ape Shifter op 21 september op het podium van de NIEUWE NOR. Ape Shifter is een rocktrio rondom de Amerikaanse gitarist Jeff Aug. Hij geniet bekendheid als een ‘Solo Acoustic Instrumental Fingerstyle Guitarist’ en is Guinness Book of Records-recordhouder met de ‘meeste concerten opgevoerd in 24 uur in verschillende landen’. Ape Shifter speelt instrumentale, gitaargeoriënteerde rock met een stevige en vingervlugge shredding die doet denken aan Michael Shenker en Satriani.



Het Disco Boyz dj-team van Mosae Zappa 045 zal de avond van een Zappa-iaans sausje voorzien. De avond geldt immers als een voorproefje van het Mosae Zappa Festival dat op 24 en 25 november a.s. plaatsvindt in de Oefenbunker in Landgraaf en op diverse plekken in Heerlen. Het Mosae Zappa Festival is een festival ter ere van Frank Zappa (1940 – 1993). Zappa was een man van veel talenten: musicus, componist, zanger, producer, ontwerper, acteur en filmmaker. Hij stond bekend om zijn onafhankelijke geest en kritische opstelling tegenover de zogeheten gevestigde orde.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Mosae Zappa 045. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief