Mother's Finest
[locatie: Limburgzaal]
31 January 2019

Limburgzaal / Theater Heerlen


Dit concert vindt plaats in de Limburgzaal van Theater Heerlen. De kaartverkoop via de NIEUWE NOR is gestopt. Er zijn nog kaarten beschikbaar via Parkstad Limburg Theaters.
voorverkoop: € 31,50

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Tickets


Dit concert vindt plaats in de Limburgzaal van Theater Heerlen. De kaartverkoop via de NIEUWE NOR is gestopt. Er zijn nog kaarten beschikbaar via Parkstad Limburg Theaters.
Baby Love, Piece of the Rock en Love Changes. Enkele grote hits van Mother's Finest. Er valt geen gerne toe te kennen aan deze Amerikaanse formatie. Het dichtst wat in de buurt zou komen is "een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt."

De band is legendarisch te noemen. In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard) rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother's Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: Too damn funky to be white, they rock too hard to be black. Mother's Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.Joyce "Baby Jean" Kennedy, Glenn "Doc" Murdock, Jerry "Wyzard" Seay, Gary "Moses Mo" Moore, John "Red Devil" Hayes en Dion Derek vormen Mother's Finest: pioniers in de funk.

Hun eerste, in augustus 1976 uitgebrachte single "Fire" werd direct een bescheiden hitje in de Verenigde Staten, waar het een Top 100-notering wist te bereiken. Hun debuutalbum Mother's Finest uit 1972 heeft slechts kort gerouleerd en is op vinyl bijzonder moeilijk te vinden. Het tweede (debuut)studioalbum Mother's Finest uit 1976 werd door fans en muziekkenners als hun beste beschouwd en geldt tegenwoordig als een object voor verzamelaars. Het ironisch bedoelde nummer "Nigizz Can't Sing Rock'n Roll" stond voor de gedachtegang die de groep had. Dit leidde tot protesten van een zwarte geestelijke en daardoor werd het lied nooit meer tijdens concerten live gezongen in Amerika.Hun grote doorbraak kwam met het nummer "Baby Love" uit 1977. Door een optreden in 1978 in het Duitse programma Rockpalast werd de groep in Europa populair. Ze werden geregeld gevraagd voor festivals en mochten de concertpodia op. In de Verenigde Staten heeft de band nooit succes gehad, in tegenstelling tot Nederland waar - mede dankzij diskjockey Alfred Lagarde, die de groep goed vond - de concerten goed bezocht werden. Piece Of The Rock kwam in 1978 terecht op de zevende plek in de Nederlandse Top 40. In 2011 werd Mother's Finest opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame. In november 2014 werd aangekondigd dat de band heeft getekend voor een Europese platen deal met SPV/Steamhammer. Het eerste resultaat is het in 2015 uitgebrachte, Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts, het eerste studioalbum sinds 2003.

Dit concert vindt plaats in de Limburgzaal en wordt georganiseerd door Parkstad Limburg Theaters. De kaartverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief