'Parallel #3' - presentatie
ft. Lucas Kramer + Eelke van Koot
25 March 2017

NIEUWE NOR - café


Open 14:30 | Aanvang 15:00 | Einde 17:00

Gratis toegang
Let op: aanvangstijdstip gewijzigd! De opening vindt plaats om 15:00 uur i.p.v. 19:00 uur!
'Parallel' is een interdisciplinair project van poppodium NIEUWE NOR dat de grenzen, verschillen en parallellen tussen muziek en beeldende kunst onderzoekt in het werk van een aantal jonge makers. Dit doen we gedurende vier trajecten in het seizoen 2016/2017. Op zaterdag 25 maart vindt de presentatie plaats van  het derde traject. Tijdens deze gelegenheid presenteren de deelnemers, studenten van MaFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) Bachelor Fine Arts en Master 'Polis' en een deelnemer van Kunstbende Limburg, werk dat zij hebben gemaakt in samenwerking met en onder begeleiding van kunstenaar Lucas Kramer en tenor Eelke van Koot.

Tijdens de feestelijke opening zullen Lucas Kramer (Maastricht, 1988), Eelke van Koot (Nijmegen, 1983), Joep Hinssen (Venlo, 1988), Don Possen (Heerlen, 1990) en Menno Prins (Sittard, 1999) een gezamenlijke performance uitvoeren bestaand uit vijf episodes die door de deelnemers afzonderlijk zijn ontwikkeld. Het schilderij 'De Schreeuw' van Edvard Munch uit 1893 is de inspiratie van de groep en leidt hun onderzoek naar respectievelijk resonantie, stilte, verwachting en uitdrukking van kreet en alarm. Het residu van de performance zal in de NIEUWE NOR achterblijven tot de finissage waarbij door uiteenlopende artiesten een connectie wordt gelegd met de uitgangspunten en interesses van de deelnemers.

De expositie Parallel #3 is de derde in een serie van vier waarin beeldend kunstenaars gedurende het seizoen 2016/2017, in samenwerking met kunststudenten van MaFAD, Kunstbende Limburg deelnemers en experts uit het werkveld, om beurten in poppodium NIEUWE NOR exposeren. In het leven en werk van de deelnemers neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in. In de samenwerking onderzoeken zij de grenzen, verschillen en parallelen tussen muzek en beeldende kunst in hun eigen werk.

Openingstijden
De expositie is geopend en gratis te bezoeken op afspraak en tijdens activiteiten van de NIEUWE NOR. Side program: zie facebook.com/parallelheerlen

Partners
MAFAD, (H)ear, Kunstbende Limburg, Stichting Streetart, Huis voor de Kunsten Limburg, SCHUNCK*, Videopower en Homo Ludens.

Parallel wordt mogelijk gemaakt door:
Poppodium NIEUWE NOR
Provincie Limburg
Gemeente Heerlen
Prins Bernard Cultuurfonds Limburg

Meld je aan voor de nieuwsbrief