'Parallel #4' - presentatie
11 May 2017

NIEUWE NOR - café


Open 19:00 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Gratis toegang
Op donderdag 11 mei presenteert poppodium NIEUWE NOR Parallel #4. Tijdens deze gelegenheid presenteren de deelnemers; onlangs afgestudeerde studenten van MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) een ongewone musical die zij hebben gemaakt in samenwerking met en onder begeleiding van kunstenaar Roy Vastenburg en theatermaker Nina Willems.

Een boosaardige kalkoen, een brutale meeuw, een nieuwsgierig roodborstje en meegaande eend beleven samen avonturen met een kip als aanvoerder. Tarotkaarten leiden hun verhaal van alledaagse rituelen tot raadselachtige angsten naar een curieus einde.

Roy Vastenburg (Hilversum, 1988), Krista Smulders (Venray, 1988), Fran Hoebergen (Weert, 1991) en Yaël Wolfs (Eijsden, 1993) hebben gewerkt aan een voorstelling waarvoor ze teksten, liedjes, decors en kostuums hebben ontwikkeld. Vanaf 28 april worden een roadmovie van hun proces en onderdelen van hun musical tentoongesteld bij Greylight Projects in Hoensbroek waar de groep samen heeft gewerkt en gewoond.

De presentatie Parallel #4 is de laatste in een serie van vier waarin een beeldend kunstenaars gedurende het seizoen 2016/2017, in samenwerking met kunststudenten van MAFAD, Kunstbende Limburg deelnemers en experts uit het werkveld, om beurten in poppodium NIEUWE NOR exposeren. In het leven en werk van de deelnemers neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in. In de samenwerking gaan onderzoeken zij de grenzen, verschillen en parallellen tussen muziek en beeldende kunst in hun eigen werk.

De presentatie is gratis toegankelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief