'Popronde Heerlen 2017'
ft. EUT + JAGD + Batobe (3VOOR12 podium) [gratis toegang]
23 September 2017

div. locaties Heerlen Centrum


Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Gratis toegang
Op zaterdag 23 september 2017 verwelkomen we opnieuw het rondreizende landelijke muziekfestival Popronde Nederland. De hele middag, avond én nacht, van 15:00 tot 03:00 uur, kun je - gratis - genieten van nieuwe opkomende Nederlandse acts op diverse plekken in het centrum van Heerlen, zoals café’s, winkels en unieke locaties. We dopen de NIEUWE NOR tijdens deze Popronde Heerlen om tot '3VOOR12'-podium waarop Jagd, EUT en Batobe vanaf 20:00 uur het beste van zichzelf komen laten zien.

Popronde is een kweekvijver voor nieuw talent en een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio. Zo deden in het verleden bands als Racoon, Dotan, De Staat, Chef'Special, HAEVN, en Kensington mee. We dopen de NIEUWE NOR tijdens deze Popronde weer om tot het 3VOOR12-podium en je ziet er de volgende bands:

20:00 uur - 20:45 uur: Jagd (indie/punk - zaal)
Harde indie, getypeerd door zware maar speelse baslijnen, scherpe en energieke gitaren, stuwende drums, rauwe vocalen en zo nu en dan een synthesizer. Jagd bouwde afgelopen jaar een reputatie op als intense live act en won de Amsterdamse Popprijs 2016, waar de jury werd overtuigd door "een bijzondere bak herrie met internationale potentie".21:15 uur - 22:15 uur: EUT (pop/alternative - zaal)
EUT staat niet voor Ethiopisch Ultramarijn Transport. Waar ze wel voor staan is lak aan compromissen en excuses voor volwassenen om het kind in zich volledig loos te laten gaan. EUT combineert een Zweeds talent voor melodie met een Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Brits bravoure. Hoera voor de 90s!22:15 uur - 23:00 uur Batobe (electronica - café)
Batobe is intrigerende beats met de ballen van rock 'n roll. Live combineert Batobe gitaarspelen met het aansturen van effecten, beats en het bespelen van synthesizers. Batobe probeert zijn stempel te drukken op de elektronische muziekscene geïnspireerd door Thom Yorke, Moderat, Flume en Jon Hopkins.Popronde Heerlen is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door Popronde Nederland (Stichting Popwaarts) i.s.m. poppodium NIEUWE NOR.

Meld je aan voor de nieuwsbrief