'Popronde Heerlen 2018'
[gratis toegang]
22 September 2018

NIEUWE NOR - zaal


Open 14:30 | Aanvang 14:30 | Einde 02:00

Gratis toegang
Op zaterdag 22 september 2018 verwelkomen we het rondreizende landelijke muziekfestival Popronde opnieuw in Heerlen. De hele middag, avond én nacht, van 14:30 tot 02:00 uur, kun je - gratis - genieten van nieuwe opkomende Nederlandse acts op diverse plekken in het centrum van Heerlen, zoals café’s, winkels en unieke locaties, van skate ramp tot street-art-complex, van kloostertuin tot club. We dopen de NIEUWE NOR tijdens deze Popronde Heerlen om tot '3VOOR12'-podium waarop Tape Toy, Jay-Way, Karel, Van Common en WARD vanaf 20:00 uur het beste van zichzelf komen laten zien.

Popronde is een kweekvijver voor nieuw talent en een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio. Zo deden in het verleden bands als Racoon, De Staat, Chef'Special, HAEVN, en Kensington mee. Het volledige programma van Popronde Heerlen is vanaf nú te vinden op www.popronde.nl

We dopen de NIEUWE NOR tijdens deze Popronde weer om tot het 3VOOR12-podium en je ziet er de volgende bands:

20:00 uur - 20:45 uur: Tape Toy (rock/pop - zaal)
Een mix van catchy melodieën, harde gitaren, af en toe een synthesizer en een liveshow met de energie van een punkband. In december 2017 won TAPE TOY de Amsterdamse Popprijs en de eerste track 'Crazy Bae' is net uit.20:45 uur - 21:30 uur: Van Common - solo (indie/shoegaze - café)
Van Common is het geesteskind van singer-songwriter en multi-instrumentalist Sebastiaan van Ravenhorst. Doe-het-zelf is zijn motto: als een ware kluizenaar trok de 23-jarige Amsterdammer zich terug in een strandhuisje in Zeeland. Het resultaat is een droomachtige EP waarvan de debuut single 'This Afternoon' internationaal met warmte is ontvangen.


 
21:45 uur - 22:30 uur: Jay-Way (hiphop/soul - zaal)
Jay-Way is geen alledaagse hiphop artiest. Hij schrijft eerlijke, poëtische teksten, waarin hij een positieve boodschap verspreidt door middel van complexe verhaalkunst. Samen met zijn band brengt hij een uniek geluid waarbij hiphop fijn gecombineerd is met melodie en harmonie.
  

 
22:30 uur - 23:15 uur: WARD (pop/indie - café)
WARD is de eenmansband van singer/songwriter Verena Ward. De Rotterdamse multi-instrumentalist en 3VOOR12-talent schrijft en produceert muziek in haar slaapkamer. Ze omschrijft zichzelf daarom als een ‘bedroom producer’ met als sound “experimentele dreamy indie pop die je niet vaak hoort.”23:30 uur - 00:00 uur: Karel (pop/electronica - zaal)
De naam Karel Hendriks zoemt al een tijdje rond in de Nederlandse undergroundkringen. Tijdens Down The Rabbit Hole gooide (of sprong?) Karel hoge ogen met zijn live show en belandde op plek 3 van 3VOOR12’s top 25 van het festival. Gewapend met slecht een iPhone komt Karel op 22 september naar Heerlen om het 3VOOR12-podium vakkundig af te sluiten!Popronde Heerlen wordt georganiseerd door Popronde Nederland (Stichting Popwaarts) i.s.m. poppodium NIEUWE NOR. Alle concerten tijdens het festival zijn gratis te bezoeken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief