'Popronde Heerlen 2018' - Nieuwe Nor Nacht
Baptist + Malvae + Rowine
22 September 2018

Savelbergklooster


Open 19:00 | Aanvang 20:00 | Einde 23:30

Gratis toegang
Dit evenement vindt plaats op locatie: Savelbergklooster (Gasthuisstraat 2)
Op zaterdag 22 september 2018 verwelkomt Heerlen opnieuw het rondreizende landelijke muziekfestival Popronde!  De hele middag, avond én nacht, van 14:30 tot 02:00 uur, kun je - gratis - genieten van nieuwe opkomende Nederlandse acts op diverse plekken in het centrum van Heerlen, zoals café’s, winkels en unieke locaties, van skate ramp tot street-art-complex, van kloostertuin tot club. Met Nieuwe Nor Nacht hosten we dit jaar voor het eerst een volledig electronisch programma  in de kapel van het Savelbergklooster, waar Baptist, Malvae en Rowine stuk voor stuk met hun electronica gaan schitteren. 

Popronde is een kweekvijver voor nieuw talent en een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio. Het volledige programma van Popronde Heerlen is te vinden op www.popronde.nl

20:00 – 20:45: Rowine (electronica / techno) 
Rowine de Kok aka Rowine vertegenwoordigt het nachtleven uit Den Haag met haar minimalistische techno. Op 13 mei kwam haar debuutalbum Jade uit op het Haagse Antilounge records. Rowine haalt inspiratie uit haar omgeving en werkt vaak met ‘field recordings’, die ze weer in haar muziek verwerkt. Die wordt gekenmerkt door diepe bassen, meeslepende beats met een minimale melodie als ambiance. Haar sound is zowel industrieel als organisch maar ook melancholisch. 21.15 – 22.00: Malvae (electronica / future beats)
Jim van der Breggen is de 24 jarige Malvae. Geboren in Nederland, opgegroeid in Nieuw-Zeeland. Hij maakt zijn muziek van geluiden die hij over de hele wereld opneemt, zijn debuut release 'Haunts Me' (feat. Esther Veen) bij Lost Tribe Records behaalde in 2017 op Spotify nummer 17 in de Viral 50 charts. Ook zijn nieuwste Cloudkid release 'Running Away' blijft niet onopgemerkt. Martin Garrix voegde de tune toe aan zijn (persoonlijke) playlists op Spotify, Amerikaanse online media als Magnetic Magazine & Relentless Beats lopen ermee weg en ook down under in Australië stormt Malvae de Electronic Itunes charts binnen. 22.30 – 23.15: Baptist  (electronica / live elements)
De sound van BAPTIST [bæp.tɪst] laat zich omschrijven als een mix van akoestische en elektronische elementen die je nog niet vaak gehoord hebt. Baptist werd groot door het winnen van een muziek-competitie in thuishaven Haarlem. Vanaf dat moment is het snel gegaan met Matthijs Koster en Dimitri Opstal. In 2014 brachten ze hun eerste EP 'For A While' uit en volgde ook 'Damiaatjes', geïnspireerd op de beroemde kerkklokken die luiden op de Grote Markt van Haarlem. De combinatie van elektronische muziek gemixt met akoestische drums, gitaren en vocalen vulden de twee zalen in Paradiso, Tivoli de Helling, Patronaat en ook in Haarlem, het hoofdpodium van het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland. Op al deze podia hypnotiseerde Baptist het publiek met hun warme, maar energieke live-set, bijgestaan door knetterende live visuals. Vandaag de dag is het geluid van Baptist uitgegroeid tot een donkerdere, meer volwassen sound. De laatste singles 'Stronger' en 'Love Is', beide uitgebracht op het Amsterdamse Basserk Records, worden gekenmerkt door lage frequenties en rauwe ritmes. En zo duurt de reis van Baptist nog altijd voort.

 
Popronde Heerlen wordt georganiseerd door Popronde Nederland (Stichting Popwaarts) i.s.m. poppodium NIEUWE NOR. Alle concerten tijdens het festival zijn gratis te bezoeken. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief