Pro Freestyle Afterparty - hosted by HEAVN
Q'n + Minzo + Dayle + Abstrakt Syntax + Heavn Soundsystem
22 September 2018

NIEUWE NOR - zaal


Open 23:30 | Aanvang 23:30 | Einde 03:45

Gratis toegang
Pro Freestyle is terug in Heerlen in het weekend van vrijdag 21 september t/m zondag 23 september.  Op zaterdag 22 september vindt hier in poppodium NIEUWE NOR dé Pro Freestyle afterparty plaats gehost door Bass-collectief Heavn! UK underground sounds als grime, dubstep en D&B pompen een nacht lang door de speakers. Met grime-act Q'n achter de microfoon, Minzo, Dayle, Abstrakt Syntax én Heavn Soundsystem achter de decks. De Pro Freestyle afterparty is gratis en start om 23.30, na afloop van het Popronde programma in onze zaal. Kan jouw nacht niet vroeg genoeg beginnen? Van 20.00 tot 23.30 host dance-platform Nieuwe Nor Nacht een electronisch live-programma verderop in de straat (Bergzicht/ Sporthuis Diana) met Popronde-acts Rowine, Malvae & Baptist.Voor alle info over het Pro Freestyle programma ga je naar www.profreestyle.nl

HEAVN / HEAVN Soundsystem
Het Bass-collectief Heavn focust zich op de meest frisse sounds uit de UK underground. Als het maar "Ruw, duister, intiem & energiek" is. Van grime, garage en bass tot dubstep en drum & bass. Elke editie van Heavn is anders en hangt af van de locatie, de omgeving en de headliner. Ze streken tot nu toe niet alleen neer in Ernesto’s Cantina Mexicana in Sittard, ook kledingwinkel Oase, het Pop-Up Skate-café én D’n Hiemel in Maastricht weten al waar HEAVN voor staat. Het rondje Zuid-Limburg is nu eindelijk compleet met de komst naar poppodium NIEUWE NOR! Q'n [Kuun] - Grime met een zachte G!
Q’n komt soms maar lastig uit zijn woorden wanneer hij praat. Wanneer hij rapt is dat het tegenovergestelde. Geef hem een mic en de woorden vliegen je om je oren. Q’n vertegenwoordigt 0413 Veghel & 013 Tilburg, volgt de Rockacademie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en maakt onderdeel uit van het Blind Getekend-collectief. Q’n is thuis op alle soorten beats en heeft dus voor elke beat wel zijn woordje klaar. In afwachting van de eerste EP is de track R.I.P geproduceerd door Rick Derra (QSTNMRKS - Warner/Chappell) alvast op soundcloud/youtube losgelaten. Minzo – Jump Up D&B Baas uit Sittard!

Amplified baas Minzo is een Monsters (UK) label-act van formaat en reist met regelmaat de landsgrenzen voorbij om zijn skank-virus te verspreiden. Van Keulen tot Antwerpen en van Parijs tot Amsterdam. In hometown Sittard pakt Minzo met Amplified regelmatig stevig uit met namen als Macky Gee, Turno en DJ Guv. Jump up!


 
Dayle [ Saturate Records]
Het 20-jarige producerstalent Dayle creëert duistere bassmusic en krijgt daarmee exposure op schitterende kanalen als Noisia Radio. Tunes van Dayle druppelen de wereld in, onder andere via Saturate Records en niet zelden in samenwerking met niemand minder dan Parkcities finest bass-goeroe Subp Yao. Wéér een van de Herman Brood Academie ladies & gentlemen! #HBA Abstrakt Syntax -  The Necronomicon EP!

De software engineers Koen Janssen en Wouter Hollanders richten zich met Abstrakt Syntax op dubstep- en drum & bass-muziek. Na dubplates heeft Abstrakt Syntax in 2017 ook een eerste officiële release genaamd 'The Drum' uitgebracht op het compilatie-album Ambush naast acts uit o.a. de Verenigde Staten, Canada, Tsjechië, Ierland en Duitsland. Op 21 mei verscheen ‘The Necronomicon EP’ op het Ierse label Stagma Records. Na een geslaagde releaseparty in poppodium NIEUWE NOR is Abstrakt Syntax bezig aan een stevige opmars door Zuid-Nederland. The Code is hun gloednieuwe maandelijkse podcast-serie.Deze Nieuwe Nor Nacht vindt plaats in de NIEUWE NOR en wordt georganiseerd door Pro Freestyle, Heavn en poppodium NIEUWE NOR.

Meld je aan voor de nieuwsbrief