Quiet Hollers (USA)
+ Christof van der Ven + DJ 45 Frank
30 October 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 10
CJP: € 6
student: € 6
Avondkassa: € 12,5

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema | 19:30 uur: deuren open / DJ 45 Frank | 20:00 uur - 20:30 uur: Christof van der Ven | 21:00 uur Quiet Hollers (verwacht einde: 22:15 uur)

Alt-rockband Quiet Hollers uit Louisville, is in 2010 gevormd rondom zanger/gitarist Shadwick Wilde. Voor liefhebbers van Damien Jurado en Band Of Horses was hun tweede album, waarmee de band vorig jaar veel media-aandacht en waardering kreeg, een fijne ontdekking. Op het gelijknamige album doorbreekt Quiet Hollers de grenzen van de rootsmuziek, met invloeden uit alternatieve country, postpunk en indierock. Als support-act doet Christof van der Ven een solo-optreden. DJ 45 Frank draait voorafgaand, tussendoor én na afloop de lekkerste plaatjes op vinyl.

In 2016 was er ineens Quiet Hollers, een band die al ruim 6 jaar met een stevige DIY mentaliteit in eigen land aan de weg timmert, maar nu dan eens de oversteek over de grote oceaan maakte. Het album 'Quiet Hollers' kreeg ook in Nederland de aandacht die het verdiende. "Quiet Hollers besmeert de boterhammen met een stevige laag donkere melancholie en schraapt het overige beleg uit een volle pot menselijke tekorten." schreef Muzine en legde de vergelijking met het vroege werk van My Morning Jacket. Altcountry was ook onder de indruk en hoorde: "10 nummers met machtig mooie teksten gedrapeerd over heerlijke gitaarrock met een americana-ondergrond. Topspul!" Gobsmag werd een keer niet bedrogen door een vergelijking met The Nationaal en concludeerde, luisterend naar single 'Mont Blanc': "Quiet Hollers is namelijk pure pracht.Anno 2017 heeft Quiet Hollers getekend bij het indie-label SonaBLAST! Hun derde album 'Amen Breaks' kwam begin juli uit (verschijnt in september in de Benelux via Goomah Music) en legt volgens de band een parallel tussen het huidige moderne landschap vol entertainment en de culturele verandering tijdens de jaren 70, een tijd die ook werd gekenmerkt door verdeeldheid, politieke corruptie en terrorisme. Op het album komen strijkorkesten, blazers samen met vintage dummachines en samples (zoals Amen Breaks, het meest gesampelde stuk in de muziekhistorie). Amen Breaks onderzoekt thema's als spiritualiteit, sexualiteit en mentale ziekte. support: Christof van der Ven

Een wonderlijk verhaal, dat van Christof van der Ven. Als vroege twintiger verliet hij het Brabantse plaatsje Handel en toog naar Ierland met de droom full time muzikant te worden. In de straten van Galway en met bandjes in de pubs aldaar is hij begonnen met spelen en ontwikkelde hij zich als muzikant. Later verhuisde hij naar Londen om zijn solo-carriere serieus van de grond te tillen. Hij ging toeren als support act met bands als Bear's Den, The Staves en The Boxer Rebellion. In het begin van 2016 werd hij gevraagd om toe te treden tot Bear's Den, waarmee hij hij op tot de verbeelding sprekende festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop speelde en een tour door de VS deed. Tussen de bedrijven door is hij bevlogen met zijn solo-werk in de weer, waarvan de in mei 2016 verschenen EP ‘Montreal’, met daarop vier onderscheidende indiefolk-tracks, het meest recente wapenfeit is. Nieuw materiaal staat op de rol voor najaar 2017.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief