Soft Kill (USA)
+ Mekanik Kommando [powered by: (h)EAR] + 'That 80's Feeling afterparty' ft. Ersatz DJ's
25 May 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 13,00
CJP: € 8,00
student: € 8,00
Avondkassa: € 15

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 19:30 uur deuren open / Ersatz DJ's | 20:00 uur - 20:40 uur Mekanik Kommando | 21: 00 uur - 22:15 uur Soft Kill. Na afloop: Ersatz DJ's. Er zijn nog tickets aan de de deur te koop.
De Amerikaanse postpunk-band Soft Kill maakt voor het eerst de grote oversteek over de oceaan. En wij denken dat liefhebbers van bands als The Sound, Chameleons en The Cure daar erg blij van worden. Met 'Choke' bracht Soft Kill vorig jaar namelijk een album uit dat volgens velen tot de beste van de nieuwe lichting New Wave bands hoort. Zelf noemt de band als invloeden o.a. Sad Lovers And Giants, Asylum Party, Lowlife, Trisomie 21 en Cocteau Twins. Leuk detail: Mark Burgess van Chameleons zingt een nummer mee op 'Choke'. De Ersatz DJ's merkten bovendien dat er steevast werd gevraagd welke band er gedraaid werd als er een Soft Kill nummer opstond tijdens 'That 80's Feeling'. Een goede reden om Soft Kill voor het eerst in Nederland te presenteren op donderdag 25 mei a.s. in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Mekanik Kommando. Deze Nijmeegse band bracht onlangs hun debuutalbum It Would Be Quiet in The Woods If Only A Few Birds Sing uit 1981 opnieuw uit. En na afloop draaien de Ersatz DJ's nog lekker door.

Soft Kill (USA)
Soft Kill bracht vorig jaar haar derde full-album 'Choke' uit op Profound Lore Records. De band uit Portland is sinds 2010 een van de beste postpunk bands uit Amerika en maakte met debuut 'An Open Door' (2011) indruk. Het daaropvolgende 'Heresy' (2015) ademde een claustrofobische, zelfs onderdrukkende sfeer uit. Daarvan is geen sprake meer op het nieuwe album 'Choke' (2016). Soft Kill weet meer diepgang in haar nummers, textuur en melodie te vinden. Het album is warm, vol vertrouwen en met weelderige gitaren. Als luisteraar blijft je achter met een melancholische gelukzaligheid. En die vindt zijn oorsprong in de jaren 80 van de New Wave. Soft Kill heeft dan ook jarenlang gewerkt aan het perfectioneren van een geluid dat is geworteld in de jaren 80 en zo kenmerkend is voor bands als The Chameleons, Wire en The Sound, terwijl ook subtiele elementen van Cocteau Twins en Spaceman 3 te horen zijn. Tekstueel heeft zanger Tobias Sinclair het over onderwerpen van verlies en verlangen, en de keuzes die we allemaal gedwongen worden om te maken in het leven.

Mekanik Kommando [powered by: (h)EAR]
Nijmegen, zomer 1980: Mekanik Kommando wordt opgericht. De naam Mekanik Kommando is afkomstig van de elpee Mekanïk Destruktïw Kommandöh van de progressieve Franse band Magma, een inspiratiebron van de bandleden. Net als Magma werkt Mekanik Kommando met twee basgitaren en net als tijd- en landgenoten Minny Pops gebruikt men een synthesizer, speelgoedinstrumenten, effectapparatuur en een ritmebox. De band krijgt de mogelijkheid om op de experimentele Ultra-avonden in Paradiso op te treden. Debuut-album 'It Would Be Quiet In The Woods If Only A Few Birds Sing' (op het roemruchte Torso-label) wordt in 1981 enthousiast onthaald en weet het tot de jaarlijst van Oor te schoppen. Het album was geïnspireerd op de vitaliteit van new wave bands als XTC en Wire en een tegenreactie op dwangmatige patroon van rockbands, terwijl de muziek bedachtzamer en ingewikkelder dan de destijds geldende punk-trend was. Het debuut-album wordt nu, op 8 april 2017, opnieuw uitgebracht tijdens de Mega Platenbeurs in Utrecht. Drie van de vier bandleden spelen dan voor het eerst opnieuw samen, met al hun oude apparatuur die - verbazingwekkend - nog intact is. Dat doen ze nog een keer over op donderdag 25 mei in de NIEUWE NOR. Bijzonder dat we deze belangrijke Nederlandse cultband mogen presenteren!Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart op dinsdag 10 januari 2017.

Meld je aan voor de nieuwsbrief