'Soulfood Special Edition: Syrisch Diner Plus!'
01 June 2017

NIEUWE NOR - café


soulfood: € 11,5

Open 18:00 | Aanvang 18:00 | Einde 21:00

Uitverkocht


Deze 'Soulfood Special Edition' is VOL! Het is niet meer mogelijk te reserveren.

Poppodium de Nieuwe Nor biedt sinds een jaar een heerlijke voedzame maaltijd tijdens de Romeo’s Soulfood avonden.Tijdens deze Special Edition, mede mogelijk gemaakt door Stichting Yasmeen, kunt u genieten van heerlijke Syrische gerechten gemaakt door onze Syrische chefkok Lama Alnabelsi en ondertussen luisteren naar Syrische live muziek. Als kers op de taart toont de Syrische kunstenaar Ahmed Kleige ,die onlangs prachtige muurschilderingen bij de muziekschool van Schunck heeft vervaardigd, hoe hij te werk gaat.Kom en ervaar, beleef en ontmoet! Ahlaan wa sahlan! 

De muzikanten die deze avond de muziek zullen verzorgen zijn Mohamad Garrout en Jos Netto.Jos is een Nederlandse artiest, singer songwriter en muziek leraar. Tijdens zijn muziek projecten op diverse opvangcentra voor asielzoekers heeft hij de Syrische Mohamad leren kennen en zijn de twee muzikanten samen een muzikaal traject begonnen. Mohamad is een vooraanstaande muzikant uit Aleppo, Syrië. Hij speelt Oud, Ney en zingt. Hij speelt Oud sinds hij 11 jaar oud was. Later, op zijn 23e, is de Ney erbij gekomen. “Muziek is voor mij leven, wanneer ik muziek speel komt alles goed. Ik vind mijzelf altijd weer”. Naast de liefde voor het overbrengen van de techniek van het spelen van de Oud, traditioneel Syrisch instrument, vindt Mohamed het met name belangrijk deze ervaring door te geven aan anderen. Het menu bestaat uit:

Voorgerecht

Hummus met brood + Falafel

Hoofdgerecht
Kabsa (gele rijst met kip, nootjes en tzatziki)
Tabouleh (salade)
Yalange (druivenbladen gevuld met rijst en groenten)
Kubba (deeg gevuld met bulgar, ui en rundvlees)

Nagerecht
Syrische zoetigheden.

Het driegangenmenu kost € 11,50 (excl. consumpties) en aanschuiven kan tussen 18:00 en 20:00 uur. De avond duurt tot 21:00 uur. Vanwege de beperkte capaciteit vragen we hiervoor te reserveren door het sturen van een e-mail (vermeld aantal personen) naar info[at]nieuwenor.nl of te bellen naar 045-4009100. 


Meld je aan voor de nieuwsbrief