'Southern Roots Festival' ft. Tim Knol + American Aquarium (USA)
+ Becca Mancari (USA) + Gold Star (USA) + Jarrod Dickenson (USA) + more
04 November 2018

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 25,00
CJP: € 20,00
student: € 20,00
Avondkassa: € 28

Open 14:00 | Aanvang 15:00 | Einde 21:00

Tickets
De beste roots, americana en singer-songwriters hoor je tijdens ‘Southern Roots Festival', het kleine neefje van de Southern Blues Night, dat plaatsvindt op zondagmiddag 4 november 2018. In de zaal en het café van poppodium NIEUWE NOR én in de prachtige kapel van het Savelbergklooster hoor je o.a. American Aquarium (USA), Tim Knol, Becca Mancari (USA), Gold Star (USA), Jarrod Dickenson (USA), BJ Baartmans, Eli Goffa, en lokaal talent.Tim Knol
Tim Knol; geboren met melancholie in zijn stem en een natuurtalent voor het schrijven van prachtige melodieuze liedjes. In de jaren na zijn doorbraak in 2010 heeft hij nogal wat ervaringen achter de boeg. Vroeg in zijn loopbaan werden veel jongensdromen al werkelijkheid: spelen op grote podia, ontmoetingen met grote helden en het kunnen leven van zijn muziek. Toen zijn band en manager hem in 2013 plotseling verlieten, ging hij door een diep dal. Maar hij klom eruit en is terug! Mét een nieuwe plaat op zak: ‘Cut the Wire’, een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt. Tim Knol weet het, hij heeft zijn plek in de zon gehad. Hij tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd. Zijn visie is haarscherp. Die sweet melodies van hem blijven immer uit de aarde schieten.


 
American Aquarium (USA)
In de weelderige tabaksvelden van North Carolina, waar frontman BJ Barham werd grootgebracht, werken mensen hard. Gezinnen blijven in de buurt, zwoegen en groeien samen. BJ houdt van die boerderijen en zijn kleine woonplaats in Reidsville, maar hij moest wegrennen en de alt-country band American Aquarium starten. BJ kon niet blijven. Maar hij kon ook niet echt vertrekken: hij zingt nog steeds over de lessen, verhalen en levens die het landelijke Amerika - en hem - bepalen , in de pure, eerlijke americana van American Aquarium. Volgens Maxazineeen door het grote publiek onontdekt muzikaal verhalenboek dat nooit verveelt.Becca Mancari (USA)
Geboren in Staten Island, New York, als kind van een Italiaans-Ierse predikant en een Puerto Ricaanse moeder, herschrijft Becca Mancari de regels. De Amerikaanse heeft een overgangsperiode van rondzwervingen achter de rug - van werken als conciërge in Zuid-Florida, tot het schrijven van liedjes in de Blue Ridge Mountains, en een zoektocht naar spiritualiteit in India. Het was haar tijd in Virginia en Nashville waar ze de rootsmuziek vond die haar muzikale evolutie tot vandaag zou blijven inspireren. Het vorig jaar uitgebrachte debuutalbum ‘Good Woman’ is angstaanjagend eenzaam, met stofwolkachtige zwellende elektrische gitaren en teksten die scenes uit haar reizen vertellen.Gold Star (USA)
Gold Star is het alter ego van de jonge singer-songwriter Marlon Rabenreither, geboren in Oostenrijk en sinds lange tijd inwoner van Los Angeles. Dat laatste hoor je goed terug in zijn sound en songs, die beurtelings doen denken aan illustere voorgangers als Bob Dylan, Neil Young, Jackson Browne of meer recentelijk Ryan Adams en The Jayhawks. Met een nieuw album op zak, ‘Uppers and Downers’, komt Gold Star naar Southern Roots Festival. Verwacht prachtige, meeslepende americana met een karakteristiek stemgeluid.


   
Jarrod Dickenson (USA)
Met zijn grote hoed en vintage suite zal het niemand verbazen dat singer-songwriter Jarrod Dickenson zijn roots heeft in Texas. Zijn gave om verhalen te vertellen is eveneens zo’n typische Texaanse traditie. Noem hem een reïncarnatie van Gram Parson, een jongere versie van Johnny Cash, of een Tom Waits vóór de rook en whiskey z’n tol eisten. BBC Radio 2 kondigde hem al aan als een “waanzinnig talent” en namen Jarrod op in hun playlist. Op zijn nieuwe album ‘Ready The Horses’ klinkt soulvolle americana, die hij ook tijdens zijn hoogmis in de kapel van het Savelbergklooster zal laten horen.


 
BJ Baartmans
In het najaar van 2018 viert BJ Baartmans zijn 20-jarig jubileum als singer-songwriter en komt daarom tijdens Southern Roots Festival naar Heerlen voor een intiem optreden in het Savelbergklooster. Dit jaar verscheen het dertiende album, getiteld ‘Verzamelaar’, van de Boxmeerse liedjesschrijver en gitarist. Begeleidt door Mike Roelofs op toetsen brengt Baartmans een verzameling van de mooiste liedjes uit zijn carrière vol Nederlandstalige americana, folk en blues.


 
Eli Goffa (BE)
Opgegroeid tussen vaders LP-collectie uit de sixties en seventies, raakte de Belgische Elie De Prijcker verknocht aan de americana en country van weleer. Onder de naam Eli Goffa brengt hij dromerige americana die ergens tussen José Gonzales en Ray Lamontagne ligt. In België doet zijn naam al een tijdje de ronde en verzorgde hij voorprogramma’s van o.a. Bent Van Looy en Hooverphonic. Cuttingedge.be bekroonde zijn recent verschenen album ‘Written in the Stars’ met vijf sterren: “Een beklijvend en ijzersterk debuutalbum. Krachtige, wendbare stem en mooie, doorleefde songs.café NIEUWE NOR: Barn & Belle + Austin Leaves + Violet’s Tale
Het café van de NIEUWE NOR staat in het teken van lokaal talent: de americana/folk van Barn & Belle, de country/pop-rock van Austin Leaves, en good ol’ country van Violet’s Tale.

Het ‘Southern Roots Festival’ vindt plaats in poppodium NIEUWE NOR en het Savelbergklooster, en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Parkstad Limburg Theaters. De voorverkoop is gestart. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief